fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La campanya ‘Recicla els teus aparells’ inaugura una nova edició a Borriana

La campanya ‘Recicla els teus aparells’ inaugura una nova edició a Borriana

Aquesta iniciativa, impulsada per la Generalitat Valenciana, té com a finalitat informar i conscienciar la ciutadania sobre la importància de saber reciclar de manera correcta els aparells elèctrics i electrònics.

Un any més, Borriana acollirà una nova edició de la campanya Recicla els teus aparells, una iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana que pretén traslladar a la ciutadania la importància del reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics i indicar com fer-ho de manera correcta.

Impulsada per la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, en col·laboració amb les majors plataformes del sector: Recyclia (Ecofimática, Ecoasimelec i Ecolum), ERP Espanya (European Recycling Platform), Ecolec, Ecotic, Ambilamp i Ecoraees, l’acció es desenvoluparà dilluns que ve, 8 de novembre, de 10h a 19h a la plaça Major.

Segons ha explicat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, enguany, igual que va succeir en la passada edició, l’operatiu de la campanya s’ajustarà a les mesures sanitàries amb motiu de la covid-19.

Per això, ha indicat, “se substituiran les ja tradicionals bicicletes amb remolc per un punt net mòbil en què els veïns de la localitat podran depositar els seus xicotets aparells elèctrics i electrònics desbaratats o en desús a fi d’afavorir la sostenibilitat del planeta”.

Aquest espai estarà delimitat i senyalitzat perquè els ciutadans que decidisquen acostar-se a depositar els seus RAEE puguen fer-ho amb les màximes garanties de seguretat. Per aqueix simple gest, de nou, i amb la finalitat d’animar la ciutadania a participar, els veïns i veïnes que reciclen els seus aparells elèctrics i electrònics, seran premiats.

Així, tindran l’oportunitat de participar, d’una banda, a través dels diferents sortejos entre els participants a peu de carrer, en què podran guanyar diferents productes elèctrics i electrònics i, per una altra, mitjançant el concurs que es realitzarà a través de les xarxes socials de Facebook (@reciclatusaparatos) i Instagram (@reciclatusaparatos), en què els usuaris podran guanyar una tauleta tàctil.

Amb aquesta campanya, la Generalitat i l’Ajuntament de Borriana pretenen conscienciar sobre la necessitat de saber reciclar els aparells elèctrics i electrònics (RAEE) i, alhora, “garantir el correcte reciclatge d’aquests aparells que, en moltes ocasions, acaben en els contenidors convencionals, amb l’alt grau de contaminació i el perill per a la salut que generen”, ha lamentat el responsable municipal.

En tots els domicilis, i també en els comerços i oficines, ha assenyalat el regidor, “és freqüent l’acumulació d’aparells elèctrics i electrònics en desús, com ara telèfons mòbils, ràdios i molts més artefactes”.

L’objectiu, ha explicat l’edil de Sostenibilitat Mediambiental, és “implicar tota la ciutadania” i, en aquest sentit, s’aspira a arreplegar “el major nombre possible de tones d’aparells elèctrics i electrònics”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.