fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La campanya Vila-real+neta endurirà les sancions als veïns incívics

La campanya Vila-real+neta endurirà les sancions als veïns incívics

L’Ajuntament observa un major ús de l’App municipal i del telèfon de recollida gratuïta de voluminosos per part dels vila-realencs i atén avisos en temps rècord, a més de plantejar una modificació de l’ordenança específica

Les mesures impulsades dins de la campanya Vila-real+neta continuen donant resultats positius i, al marge del reforç de la neteja viària, s’ha constatat un increment dels avisos per a la recollida d’estris voluminosos en la via pública, la qual cosa significa que “cada vegada els veïns estan més conscienciats”.

La regidora d’Administració Local, Anna Vicens, recorda que “tot va començar perquè veïns i representants públics observàvem com algunes persones incomplien reiteradament l’ordenança de neteja i de recollida de residus, saltant-se els horaris per a dipositar la brossa i deixant reiteradament objectes de grans dimensions en el carrer, la qual cosa provocava molèsties i un gran malestar a tots aquells vila-realencs que sí compleixen amb les normes cíviques i de convivència”.

“Tot i que ja destinàvem molts recursos a aquest menester, ens vam veure obligats a reforçar el servei i va sorgir l’observatori per una Vila-real+neta, dotat amb diverses accions destinades a netejar més i embrutar menys i la prova de foc va ser amb l’engegada d’un pla especial a les festes de maig, que es va saldar amb un balanç molt positiu”, indica l’edila. La iniciativa compta amb tres brigades: una exclusiva per als actes taurins, una altra centrada en les discomòbils i una altra per a les processons i actes multitudinaris en general. En les festes de la Mare de Déu de Gràcia s’ha tornat a engegar el mateix protocol, amb més contenidors a zones problemàtiques i major freqüència de recollida. “Hem procurat adaptar-nos a les rutines de les penyes i, encara que hem intentat advertir, més que sancionar, al final s’ha interposat una denúncia per embrutar la via pública i 24 per tirar la brossa fora de l’horari”, apunta Vicens, qui indica que “en tota la setmana de festes hem generat 542.380 quilos de residus”.

No obstant açò, la regidora es mostra satisfeta per les últimes dades sobre l’ús del servei de recollida de voluminosos. Al gener es van rebre 162 trucades i a l’agost la xifra ha augmentat a 242. “Tenint en compte que s’arrepleguen uns 350 elements al mes, saber que dues terceres parts van ser amb avís previ, ens fa pensar que els veïns s’ho estan prenent més seriosament”, assegura l’edila, qui recorda que des de l’App municipal es poden donar avisos, “agilitant la resposta”.

Així mateix, Vicens explica que el servei de repàs, que va començar amb tres operaris de l’INEM Agrari, ara compta amb dos joves del programa T’Avalem, que a més de treballar a peu de carrer per a prendre nota de les incidències i donar part perquè se solucione ràpidament, també donen resposta a problemes puntuals i realitzen tasques de conscienciació i informació als veïns, recordant-los l’existència d’un servei de recollida de voluminosos totalment gratuït i d’un ecoparc.

La regidora, a més, ha anunciat que l’Ajuntament treballa en l’actualització de la corresponent ordenança per a endurir les sancions econòmiques a qui no respecte les normes, especialment durant els festejos. “La gent pot divertir-se, però també pot comportar-se de manera cívica i, si embruta, agafar una granera i deixar el carrer tal com mereixen la resta de veïns”, afirma.

En un altre ordre de coses, ha precisat que en breu es renovaran les 32 papereres de la zona centre, que “estan trencades i oxidades i se substituiran per unes altres que combinaran estètica amb resistència antivandalisme, ja que seran de formigó”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.