fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Casa de la Dona de Vila-real atén 45 dones víctimes de violència de gènere en 2019 i reforça les accions de formació i prevenció

La Casa de la Dona de Vila-real atén 45 dones víctimes de violència de gènere en 2019 i reforça les accions de formació i prevenció

La Regidoria d’Igualtat ha atés, a través de la Casa de la Dona, a un total de 45 dones víctimes de violència de gènere, entre els mesos de gener a octubre de 2019.

Les usuàries d’este servei han rebut assistència i assessorament jurídic, social i psicològic. Segons el balanç d’activitats de la regidoria que dirigeix Rosario Royo, de totes les atencions realitzades, 31 dones han presentat denúncia (65%), dictant els jutjats 32 ordres de protecció (una d’elles derivada per una denúncia d’ofici). Així mateix, s’han tramitat 26 terminals del servei telefònic d’atenció i protecció per a víctimes de violència de gènere (Atenpro) i derivat a 37 d’elles (82,2%) al Centre Dona 24 hores de Castelló de la Generalitat Valenciana, per a l’atenció especialitzada a elles i als seus fills i filles.

La Regidoria d’Igualtat, que no sols ofereix atenció integral a dones víctimes de violència de gènere, porta dos anys consecutius realitzant tallers de prevenció de violència de gènere en els centres escolars de Vila-real. Més de 1.000 estudiants de la ciutat han sigut beneficiaris dels projectes Besa’m 2.0 i Com quedem?, dirigits a les i els alumnes de 3r i 4t d’ESO, amb l’objectiu de construir relacions sexe-afectives sanes durant l’adolescència, a través de representacions artístiques que apel·len a la participació i reflexió dels grups participants.
Així mateix, la Casa de la Dona ha realitzat seminaris de formació i assessorament del professorat, per a l’elaboració dels plans coeducatius d’igualtat i convivència de cada centre escolar de Vila-real, amb un total de 10 sessions i 20 hores formatives al llarg de l’any.
D’altra banda, una de les iniciatives que s’han dut a terme enguany ha sigut la creació de la I Escola d’Igualtat, oferint 20 hores de formació, de febrer a maig, en les quals s’ha sensibilitzat a homes i dones, amb l’objectiu de promoure que el municipi de Vila-real tinga el valor de la igualtat com a eix per al desenvolupament social de la ciutat.

Actualment, i donat l’èxit de la primera edició, s’està duent a terme la segona edició de l’Escola d’Igualtat de Vila-real. Dins de la seua programació, es realitzen xarrades obertes al públic, que tracten temes diversos tals com el llenguatge no sexista, les noves formes de masculinitat o eines per a construir relacions de bon tracte.

Esta última tindrà lloc el pròxim dia 15 de gener, a les 18.00 hores, en la sala d’actes de la seu de la UNED de Vila-real. La Regidoria d’Igualtat anima a tota la població a assistir a esta conferència i a la resta de tallers en matèria d’igualtat, que es continuaran realitzant fins al mes d’abril del pròxim any.
A més de totes les activitats de sensibilització i prevenció de la violència de gènere, la regidoria ha estat present en totes les dates commemoratives, com el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, o el passat 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere, en el qual es va llegir un manifest amb les diferents associacions locals, com el Grup de Dones de Vila-real, l’associació AFYM LGTB+, el grup Juntes de Creu Roja Vila-real, i l’associació Andrea Carballo Claramonte, amb el suport de la regidoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.