fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Comissi贸 Europea tria a Castell贸 per a entrar a formar part de la xarxa de ciutats intel路ligents

La Comissi贸 Europea tria a Castell贸 per a entrar a formar part de la xarxa de ciutats intel路ligents

La selecci贸 茅s clau per a avan莽ar en el camp de la innovaci贸 i posicionar la ciutat cara a la captaci贸 de nous fons europeus.

La Comissi贸 Europea ha seleccionat a Castell贸 com una de les 54 noves ciutats per a participar en el Intelligence City Challenge (Desafiament de Ciutats Intel路ligents), en el qual prendran part a partir de setembre, i durant els dos pr貌xims anys, 124 ciutats a trav茅s de la xarxa europea de ciutats intel路ligents. La candidatura de Castell贸 茅s una de les 13 triades de tota Espanya i una de les tres de la Comunitat Valenciana (al costat d’Alacant i Alcoi), en una convocat貌ria a la qual s’han presentat un total de 192 ciutats de 20 pa茂sos de la Uni贸 Europea i del Regne Unit.

“Entrar a formar part de la xarxa europea de ciutats intel路ligents 茅s una oportunitat 煤nica per a Castell贸, per a continuar posicionant-nos com a ciutat innovadora, intel路ligent i sostenible”, ha assegurat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Amb l’elecci贸 de la nostra candidatura podrem treballar amb les ciutats m茅s avan莽ades en el camp de la innovaci贸 aplicada a entorns urbans i smart city, i aprendre i intercanviar experi猫ncies per a continuar millorant”, ha apuntat. “La decisi贸 de la Comissi贸 Europea 茅s un eix clau en el disseny de l’Agenda Urbana, de la qual serem referent en tota Espanya, i posiciona a Castell贸 per a l’obtenci贸 de noves inversions europees en les pr貌ximes convocat貌ries de fons”, ha valorat l’alcaldessa.

La iniciativa s’adapta, a m茅s, al context actual, convertint-se en una oportunitat perqu猫 les ciutats participants evolucionen i s’unisquen a una comunitat que potencia les tecnologies avan莽ades, per a abordar les crisis provocades per la pand猫mia de la covid-19 i per a reconstruir les seues economies, conduint-les a un creixement intel路ligent, verd i sostenible, millorant la seua qualitat de vida i creant noves oportunitats per al teixit empresarial.

La candidatura de Castell贸, presentada per l’Ajuntament a trav茅s de l’Oficina de Planificaci贸 Econ貌mica, va comptar amb l’aval de 80 entitats representatives de la societat i de l’empresariat local i tindr脿 com a assessors locals d’innovaci贸, la Universitat Jaume I (UJI) i l’Associaci贸 d’Empreses de Tecnologies de la Innovaci贸 Xarxatec.

Amb l’entrada en la xarxa europea de ciutats intel路ligents, la ciutat tindr脿 al seu abast m茅s eines, creant sinergies que encoratgen una revoluci贸 tecnol貌gica amb impacte transversal en l’脿mbit social i mediambiental, i aconseguint un benefici econ貌mic directe en les empreses que conformen l’ecosistema local de la innovaci贸.

El Intelligence City Challenge actuar脿 com un motor per a les ciutats disposades a complir l’expectativa que poden exercir un paper de lideratge en la conducci贸 d’una revoluci贸 tecnol貌gica que portar脿 no sols a un major creixement i competitivitat, sin贸 tamb茅 a condicions i espais de vida m茅s saludables, m茅s verdes i m茅s sostenibles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.