fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Conselleria autoritza batudes de senglars a Borriana davant els danys ocasionats en cultius

La Conselleria autoritza batudes de senglars a Borriana davant els danys ocasionats en cultius

L’Ajuntament ha sol路licitat les batudes arran de les den煤ncies formulades per diversos ve茂ns de la zona de Santa B脿rbara.

La Conselleria de Medi Ambient ha autoritzat batudes de senglars en determinades zones del terme municipal de Borriana davant els danys ocasionats per aquests animals en els cultius.

L’Ajuntament ha sol路licitat aquesta autoritzaci贸 arran de les den煤ncies formulades per diversos ve茂ns de la zona de Santa B脿rbara que detallen la pres猫ncia de senglars que ocasionen danys en les gomes de reg, en les branques i els troncs dels arbres, a m茅s de suposar un risc per a les persones.

La ca莽a de senglars es realitzar脿 per un grup autoritzat de 6 ca莽adors des del 15 de mar莽 fins al 31 de maig de dilluns a divendres, excloent els festius de Pasqua del 24 al 28 de mar莽.

Les batudes han sigut autoritzades en 8 parcel路les corresponents a les zones que queden emmarcades entre el riu Millars i la carretera d’Almassora CV-18, entre les Alquer铆es de Santa B脿rbara i el mar, entre el Cam铆 La Cossa i Sant Gregori i en la zona de La Serratella, entre el Cam铆 La Pedrera i el Cam铆 Els Tancades.

En cadascuna de les parcel路les els llocs hauran de respectar la dist脿ncia de seguretat i estar situats a 50 metres de camins p煤blics asfaltats, a 100 metres de carreteres nacionals, auton貌miques i locals, i a 200 metres de nuclis urbans i urbanitzacions.
Des de l’Ajuntament de Borriana s’ha recordat que els afectats per la pres猫ncia de senglars poden informar a l’Ajuntament de Borriana a trav茅s del registre.

El regidor de Medi ambient, Bruno Arnandis, ha explicat que 鈥渄espr茅s de les den煤ncies de diversos ve茂ns de Borriana pels danys ocasionats per aquests animals, hem sol路licitat l’autoritzaci贸 pertinent per a prevenir m茅s perjudicis importants en els cultius i sistemes de reg. Entenem que despr茅s d’aquest per铆ode de batudes la pres猫ncia de senglars disminuir脿 en aquestes zones鈥.

Per la seua banda, el Regidor de Sanitat, Manel ha destacat que 鈥溍﹕ de vital import脿ncia que els ve茂ns afectats per aquesta o qualsevol altra q眉esti贸 que supose un perjudici o risc important informen a l’Ajuntament perqu猫 puguem actuar i combatre el problema amb la m脿xima rapidesa鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.