fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Conselleria qualifica Onda com un referent en política de rehabilitació d’habitatge

La Conselleria qualifica Onda com un referent en política de rehabilitació d’habitatge

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet; al costat de la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Renovació Urbana, Rebeca Torró, i al costat del Secretari General de la FVMP, Vicent Gil; ha inaugurat avui les primeres Jornades sobre Rehabilitació d’Habitatges i Regeneració Urbana.

D’esta manera, Onda s’ha convertit en un referent de bona gestió de la regeneració congregant a ponents de màxima rellevància en els seus camps que han participat en interessants xarrades. Un gran nombre de ciutadans, així com tècnics i regidors d’altres Ajuntaments de la Província, i representants d’empreses de la construcció, s’han acostat a la Casa de la Cultura per a conèixer de primera mà totes les iniciatives que estan en marxa en matèria de rehabilitació d’edificis i la seua adequació energètica. En este sentit, l’alcalde s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat d’estes jornades que situen a Onda com un referent en este aspecte. “Els resultats avalen el treball que estem realitzant des de l’Ajuntament i mostra d’açò és que la Conselleria ens posa d’exemple en altres poblacions. Gràcies a una gestió responsable, l’equip de govern ha aconseguit el programa d’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que destinarà prop de 3 milions d’euros a rehabilitar més de 100 habitatges”, ha recordat l’alcalde, qui ha informat que, “l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació atén diàriament als veïns del municipi que estan interessats en estes i altres ajudes, i en estos moments es troben en tràmit 15 expedients ARRU”.

Per a Huguet, “estes dades ens animen a seguir treballant en esta línia de foment i a seguir impulsant també les ajudes municipals”. Cal recordar que les Ajudes Econòmiques per a la Conservació i Rehabilitació d’Habitatges i Edificis Residencials que ofereix l’Ajuntament d’Onda des de l’àrea d’Urbanisme que gestiona la regidora Marta Piquer, estan destinades a aquells habitatges o edificis residencials l’antiguitat dels quals supere els 15 anys. La quantia màxima d’esta subvenció és de 4.000 euros per a habitatge individual i de 5.000 euros si es tracta d’un edifici plurifamiliar o residencial múltiple.

Així mateix, durant la jornada s’ha informat que gràcies a les diferents ajudes s’han rehabilitat a Onda 238 habitatges, amb una inversió total de quasi 450.000 euros. Cal destacar també que, en estes obres, han participat aproximadament 500 empreses, de les quals el 75% són d’Onda. En este aspecte, l’alcalde Ximo Huguet ha assenyalat que “des que va començar la legislatura hem apostat per la rehabilitació d’habitatges com a foment de l’economia. Érem conscients que dinamitzant este tipus d’obres, impulsaríem la creació de llocs de treball i la millora de l’economia local. Volem seguir millorant Onda i la vida de tots els seus veïns i veïnes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.