fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Conselleria qualifica Onda com un referent en pol铆tica de rehabilitaci贸 d’habitatge

La Conselleria qualifica Onda com un referent en pol铆tica de rehabilitaci贸 d’habitatge

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet; al costat de la directora general d’Habitatge, Rehabilitaci贸 i Renovaci贸 Urbana, Rebeca Torr贸, i al costat del Secretari General de la FVMP, Vicent Gil; ha inaugurat avui les primeres Jornades sobre Rehabilitaci贸 d’Habitatges i Regeneraci贸 Urbana.

D’esta manera, Onda s’ha convertit en un referent de bona gesti贸 de la regeneraci贸 congregant a ponents de m脿xima rellev脿ncia en els seus camps que han participat en interessants xarrades. Un gran nombre de ciutadans, aix铆 com t猫cnics i regidors d’altres Ajuntaments de la Prov铆ncia, i representants d’empreses de la construcci贸, s’han acostat a la Casa de la Cultura per a con猫ixer de primera m脿 totes les iniciatives que estan en marxa en mat猫ria de rehabilitaci贸 d’edificis i la seua adequaci贸 energ猫tica. En este sentit, l’alcalde s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat d’estes jornades que situen a Onda com un referent en este aspecte. “Els resultats avalen el treball que estem realitzant des de l’Ajuntament i mostra d’a莽貌 茅s que la Conselleria ens posa d’exemple en altres poblacions. Gr脿cies a una gesti贸 responsable, l’equip de govern ha aconseguit el programa d’脌rea de Regeneraci贸 i Renovaci贸 Urbana (ARRU) que destinar脿 prop de 3 milions d’euros a rehabilitar m茅s de 100 habitatges”, ha recordat l’alcalde, qui ha informat que, “l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitaci贸 at茅n di脿riament als ve茂ns del municipi que estan interessats en estes i altres ajudes, i en estos moments es troben en tr脿mit 15 expedients ARRU”.

Per a Huguet, “estes dades ens animen a seguir treballant en esta l铆nia de foment i a seguir impulsant tamb茅 les ajudes municipals”. Cal recordar que les Ajudes Econ貌miques per a la Conservaci贸 i Rehabilitaci贸 d’Habitatges i Edificis Residencials que ofereix l’Ajuntament d’Onda des de l’脿rea d’Urbanisme que gestiona la regidora Marta Piquer, estan destinades a aquells habitatges o edificis residencials l’antiguitat dels quals supere els 15 anys. La quantia m脿xima d’esta subvenci贸 茅s de 4.000 euros per a habitatge individual i de 5.000 euros si es tracta d’un edifici plurifamiliar o residencial m煤ltiple.

Aix铆 mateix, durant la jornada s’ha informat que gr脿cies a les diferents ajudes s’han rehabilitat a Onda 238 habitatges, amb una inversi贸 total de quasi 450.000 euros. Cal destacar tamb茅 que, en estes obres, han participat aproximadament 500 empreses, de les quals el 75% s贸n d’Onda. En este aspecte, l’alcalde Ximo Huguet ha assenyalat que “des que va comen莽ar la legislatura hem apostat per la rehabilitaci贸 d’habitatges com a foment de l’economia. 脡rem conscients que dinamitzant este tipus d’obres, impulsar铆em la creaci贸 de llocs de treball i la millora de l’economia local. Volem seguir millorant Onda i la vida de tots els seus ve茂ns i ve茂nes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.