fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La delegada del Govern insistix en “l’obligació inexcusable de complir amb la limitació de desplaçaments”

La delegada del Govern insistix en “l’obligació inexcusable de complir amb la limitació de desplaçaments”

Gloria Calero subratlla que “la insolidaritat està tenint i tindrà la seua resposta”.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha reiterat “l’obligació inexcusable de complir amb les limitacions de desplaçaments” que imposa l’estat d’alarma recollit en l’RD 463/2020, de 14 de març. “Estem en uns moments crucials que requerix un esforç col·lectiu i el compliment escrupolós del deure de quedar-se a casa”.

En este sentit, Calero que ha aplaudit “la responsabilitat de la majoria de la població” també ha subratllat que “ningú s’emporte a engany perquè tots aquells que no siguen conscients que esta situació ens concernix a tots hauran de fer front a la seua irresponsabilitat”. “La insolidaritat -ha dit la delegada- està tenint i tindrà la seua resposta”.

Des que es va decretar l’estat d’alarma, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han detingut a 123 persones (Guàrdia Civil, 66 i Policia Nacional, 57). Per províncies, 49 detinguts en la d’Alacant, 25 en la de Castelló i 49 en la de València.

Pel que fa a les propostes de sanció, aconseguixen les 14.368 en la Comunitat Valenciana (Guàrdia Civil, 8.055 i Policia Nacional, 6.313). Del total, 5.898 s’han tramitat a la província d’Alacant, 2.216 en la de Castelló i 6.254 en la de València.

Durant el dia d’ahir, la Guàrdia Civil va detenir a 5 persones i va notificar 1.190 propostes de sanció. Pel que respecta a l’àmbit de la Policia Nacional, es va detenir a 3 persones i les denúncies van ascendir a 768.

La delegada ha recordat que, igual que el cap de setmana passat, la DGT i l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil reforçaran els controls en les carreteres d’eixida de les grans ciutats a fi de “evitar els desplaçaments a les segones residències”.

Des de la declaració de l’estat d’alarma està limitada la llibertat de circulació de les persones i no es pot transitar per les vies d’ús públic, excepte per a la realització de les activitats recollides en l’article 7 del RD 463/2020.

Esta limitació de la circulació és una mesura imprescindible per a fer front a la situació d’emergència de salut pública ocasionada pel COVID-19 en la qual ens trobem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.