fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La DGT i la Policia Local intensifica la vigilància del transport escolar a Sagunt

La DGT i la Policia Local intensifica la vigilància del transport escolar a Sagunt

Durant cinc dies, els agents intensificaran les inspeccions, comprovant que les autoritzacions i documents que han de tindre estos vehicles siguen els correctes per a la prestació del servici.

Esta setmana, els autocars dedicats al transport escolar seran objecte de vigilància per part dels agents de les policies locals i de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, dins de les campanyes de seguretat viària que anualment realitza la Direcció General de Trànsit per a prevenir accidents en este tipus de transport.

Els agents intensificaran les inspeccions en un període de cinc dies, comprovant que les autoritzacions i documents que han de tindre estos vehicles siguen els correctes per a la prestació del servici. Així mateix, els agents verificaran que les condicions tècniques i elements de seguretat del vehicle són els que exigeix la normativa, així com els requisits especials que ha de complir el mateix conductor, com són el permís de conducció o els temps de conducció i descans.

El regidor delegat de Policia Local, Enric Ariño, afirma que “Sagunt és un municipi que compta amb bastants centres escolars, per la qual cosa col·laborar amb este tipus de campanyes és una prioritat per al departament de Policia i una sensibilitat social a la qual cal prestar especial atenció”.

La seguretat és la màxima prioritat en este tipus de transport i les xifres de sinistralitat anuals reflecteixen que este és un sector segur, especialment si es pren com a criteri de comparació el nombre de morts per viatger i quilòmetre recorregut.

Així mateix, el 90% dels accidents que es produïxen durant el transport escolar té lloc en el moment de pujar o baixar del vehicle o just en els instants immediats. En molts casos es tracta d’atropellaments causats per una distracció del menor, del conductor del transport escolar o dels pares. Per a evitar este tipus d’accident es recomana als pares respectar les parades, anar amb temps suficient i no esperar els xiquets a l’altre costat de la calçada.

La policia dóna alguns consells sobre seguretat viària perquè l’adult que acompanya els menors els recorde durant els trajectes de casa al col·legi. Estos poden ser no parar-se mai darrere de l’autobús, esperar el senyal del conductor i travessar sempre almenys tres metres per davant. Dins de l’autobús, mantenir-se assegut i amb el cinturó posat, si este el porta instal·lat; no córrer en arribar ni en eixir de l’autobús, i obeir el conductor i el monitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.