fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació activa ja el Pla Provincial de Rehabilitació de l’Habitatge com a resposta a les demandes del sector ceràmic

La Diputació activa ja el Pla Provincial de Rehabilitació de l’Habitatge com a resposta a les demandes del sector ceràmic

L’agilitat amb què s’ha engegat aquesta ambiciosa iniciativa permet que els ciutadans puguen sol·licitar-la fins al 30 de setembre.

La Diputació de Castelló ha activat ja el Pla Provincial de Conservació i Rehabilitació d’Habitatge com la més ambiciosa resposta del Govern Provincial a les demandes del sector ceràmic per al qual destinarà una inversió de 400.000 euros. A través de la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), ja s’ha obert el termini perquè els ciutadans puguen beneficiar-se d’aquesta ambiciosa iniciativa en la qual la Diputació ha implicat tant a ajuntaments com a col·lectius professionals relacionats amb la construcció com a empreses i autònoms, especialment dels municipis de l’interior. Cal tenir en compte l’agilitat amb la qual la Diputació ha engegat aquesta iniciativa que va presentar el president Moliner fa amb prou faenes unes setmanes en l’última edició de Cevisama.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha animat als ciutadans al fet que “coneguen aquest pla que els permet beneficiar-se d’ajuda per a la rehabilitació del seu habitatge. És una resposta excepcional a una situació excepcional del nostre sector ceràmic i que necessita l’activació del mercat intern, però estic convençut que va a revertir en més activitat també per a xicotets empresaris i autònoms dels nostres pobles dedicats a totes les activitats relacionades amb la construcció”.

En aqueix sentit, el diputat ha assenyalat que “des de la Diputació portem molt temps escoltant al nostre sector ceràmic, i una de les demandes que ens ha fet és apostar per la rehabilitació. Vam dir que respondríem i ho hem fet, amb unes bases d’ajudes, amb un pressupost i amb tot un pla provincial articulat perquè aquests 400.000 euros que invertim els ciutadans els aprofiten al màxim. Esperem que aquest pla servisca perquè altres administracions amb més recursos, com la Generalitat, articule d’una vegada i com més prompte millor iniciatives similars que ajuden al nostre sector industrial més important a reactivar el consum intern”.

Pel que fa a la quantia de les subvencions, a trets generals, podrà ser finançable fins a un mínim del 50% del pressupost elegible, amb un límit màxim de 2.500 euros si es tracta d’un habitatge habitual.

Un pla provincial participatiu

Cal recordar que la Diputació ha fet partícips als arquitectes i aparelladors de la província del Pla Provincial de Conservació i Rehabilitació d’Habitatge que va a dur a terme per a recolzar al taulell castellonenc. Amb diverses reunions de treball per a contrastar amb el seu criteri professional els termes tècnics que contempla.

A més, i de forma prèvia a la publicació de les bases que ho regeixen, el diputat Aguilella ha mantingut reunions informatives en els cinc centres Cedeixes de la Diputació amb tal d’arreplegar les aportacions d’ajuntaments, professionals i xicotets empresaris de la construcció. En elles han participat de forma activa un total de 58 ajuntaments i 32 professionals de la construcció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.