fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 agilita la restauraci贸 de les capelles de la hist貌rica ermita de la Mare de D茅u de l’Avell脿 a Cat铆

La Diputaci贸 agilita la restauraci贸 de les capelles de la hist貌rica ermita de la Mare de D茅u de l’Avell脿 a Cat铆

S’estan recuperant les pintures, que estaven molt deteriorades per les humitats i que s’haurien despr猫s sense l’actuaci贸.

El Servei de Restauraci贸 de la Diputaci贸 de Castell贸 est脿 agilitant els treballs per retornar tota la seua esplendor a l’ermita de la Mare de D茅u de l麓Avell脿 en Cati. El Govern Provincial ha prioritzat esta actuaci贸 de restauraci贸 i conservaci贸 de dues de les capelles que conformen esta petita per貌 impressionant ermita del S.XVIII.

Com ha explicat el vicepresident primer i responsable de l’脿rea de Cultura, Vicent Sales, “es tracta d’una joia del barroc provincial que corria el risc de desapar猫ixer sense el treball del Servei de Restauraci贸 de la Diputaci贸 de Castell贸”. La import脿ncia 茅s tal, que fins a cinc persones estan participant en els treballs de restauraci贸.

La realitat 茅s que les pintures estaven en molt mal estat de conservaci贸 per problemes d’humitats, que es van recuperant a poc a poc despr茅s del sanejament del suport i l’eliminaci贸 de restes d’antigues intervencions, que es van aplicar per reparar de forma urgent zones de les pintures amb perill de despreniment i que va accelerar els processos d’alteraci贸.

Com han puntualitzat des del Servei de Restauraci贸, en estos moments, despr茅s de la consolidaci贸 de tota la superf铆cie pict貌rica, s’est脿 intervenint en el fris superior, en cornises i motllures mitjan莽ant l’aplicaci贸 de morters de volum per acabar amb un estuc fi. A les zones sanejades s’est脿 aplicant tamb茅 diverses capes superposades de morter fins a arribar al nivell de la pintura, mentre que d’altra banda es van realitzant tamb茅 proves de neteja, ja que una vegada finalitzada la fase de reintegraci贸 volum猫trica, dels restants, s’iniciar脿 la neteja de tota la superf铆cie pict貌rica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.