fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació ajuda a restaurar l’Església de la Vall d’Almonesir en el seu compromís per potenciar el patrimoni de la província

La Diputació ajuda a restaurar l’Església de la Vall d’Almonesir en el seu compromís per potenciar el patrimoni de la província

La decidida aposta del Govern Provincial pel patrimoni cultural i històric ha permès rehabilitar este edifici.

La Diputació de Castelló ha ajudat a restaurar l’Església de la Puríssima Concepción de la Vall d’Almonesir en col·laboració amb el seu ajuntament, d’acord al seu compromís amb potenciar el patrimoni cultural i històric de la província com un actiu generador d’oportunitats per als pobles. Així, la decidida aposta del Govern Provincial ha possibilitat la reobertura d’este temple totalment rehabilitat, un emblemàtic edifici que se suma a l’oferta cultural que ofereix esta zona de l’Alt Palància on actualment la Diputació manté activa la seua més ambiciosa exposició d’art sacre restaurat, La Llum de la Memòria.

El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “no només hem ajudat a restaurar i rehabilitar l’església, sinó que hem assumit el compromís d’ajudar-los a posar-lo en valor de nou, perquè es tracta d’algunes peces molt valuoses per als veïns. Estem convençuts del potencial que té el nostre patrimoni històric per als pobles i és per això que hem consolidat el Servei de Restauració de la Diputació perquè s’ha convertit en el gran pilar en el qual s’estan donant suport tots els ajuntaments de la província per a recuperar el seu gran patrimoni”.

Cal recordar que el passat 27 de juliol es va reobrir l’Església de la Puríssima Concepción de la Vall d’Almonesir després de més d’una dècada tancada a causa del seu mal estat. Ara ha estat possible gràcies a una inversió de més de 600.000 euros, finançat principalment per la Diputació de Castelló, en col·laboració amb la Generalitat i el Bisbat.

La Vall d’Almonesir ha recuperat d’esta forma el seu lloc de culte, que s’havia situat en el primer pis del saló multi usos del municipi donant per finalitzada una de les obres més costoses i que major mobilització veïnal ha generat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.