fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 amplia les ajudes a la natalitat per als pobles m茅s petits com a part de Repoblem

La Diputaci贸 amplia les ajudes a la natalitat per als pobles m茅s petits com a part de Repoblem

El Govern Provincial suma aquesta iniciativa a altres recursos contra la despoblaci贸 com les escoles matineres i Unitats Respira.

La Diputaci贸 de Castell贸 amplia les ajudes econ貌miques per naixement o adopci贸 en municipis amb poblaci贸 inferior a 1.000 habitants per a aquest exercici 2019 com una de les seues mesures per a revertir la situaci贸 de despoblaci贸 que viu bona part de l’interior de la prov铆ncia. Aix铆, el Govern Provincial consolida aquesta iniciativa les bases de la qual ha aprovat avui en Junta de Govern amb la condici贸 que es puguen aplicar als naixements o adopcions des de l’1 de gener d’aquest any. Una iniciativa que permet ajudar amb 600 euros per fill a les fam铆lies dels municipis m茅s petits de la prov铆ncia, sense tenir en compte la seua renda i que ja durant 2018 ha beneficiat a 89 fam铆lies.

La diputada provincial d’Acci贸 Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “les ajudes han tingut un acolliment espectacular. Es limiten als pobles m茅s petits de la prov铆ncia que s贸n els que pitjor ho tenen per a remuntar aquesta situaci贸 de despoblaci贸 que pateix gran part del nostre interior. Sabem que les ajudes no s贸n la gran soluci贸 al problema, per貌 a trav茅s d’aquesta aportaci贸 s铆 que estem llan莽ant un missatge de suport a totes les parelles que decideixen quedar-se en aquests pobles a desenvolupar el seu projecte de vida familiar”.

脡s per aix貌 que Vicente-Ruiz ha insistit que “estem amb els pobles petits, i tot recurs que puga ajudar al fet que la gent jove decidisca quedar-se en ells ho tenim en compte, perqu猫 de la seua perman猫ncia dep茅n tamb茅 la de la prov铆ncia tal com la coneixem, amb totes i cadascuna de les 135 identitats que la fan 煤nica”.

En aquest sentit, cal tenir en compte que el Govern Provincial destinar脿 aquest 2019 fins a 70.000 euros a aquestes ajudes. No es tenen en compte criteris de renda sin贸 que ha de justificar-se la seua resid猫ncia en aquests pobles mitjan莽ant el volant d’empadronament em茅s per l’Ajuntament corresponent, en el qual haur脿 de fer-se constar la data d’antiguitat com a ve铆 del municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.