fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 apropa el coneixement i la formaci贸 en noves tecnologies a les empreses d’interior amb el programa Accelera Pime

La Diputaci贸 apropa el coneixement i la formaci贸 en noves tecnologies a les empreses d’interior amb el programa Accelera Pime

La instituci贸 aposta per la digitalitzaci贸 per tal de refor莽ar i dotar d’activitats a empreses i persones emprenedores.

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, i el diputat de Promoci贸 Econ貌mica, Ocupaci贸 i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, han presentat aquest mat铆 el programa d’oficines Accelera Pime per a entorns rurals.

Aquest programa s’ha implantat als centres CEDES amb una persona t猫cnica especialista en un dels vessants de la digitalitzaci贸, per tal de refor莽ar i dotar d’activitats a empreses i persones emprenedores de l’interior de les comarques del Nord.

Jos茅 Mart铆 ha recordat que 芦quan presentem el pressupost de聽#M茅sCastell贸聽per a 2023 ja anunciem la nostra intenci贸 de聽fer聽una aposta molt forta pel creixement econ貌mic, perqu猫 enguany siga el de la consolidaci贸 provincial, una consolidaci贸 que no ser脿 possible sense les xicotetes i les mitjanes empreses, sense persones que estiguen disposades a emprendre tamb茅 a l’interior de la prov铆ncia禄. Precisament, aquest 茅s l’objectiu de la xarxa d’oficines Accelera Pime de la Diputaci贸, 芦ajudar les empreses de la prov铆ncia a ser m茅s competitives i aconseguir ser-ho amb l’煤s de les noves tecnologies禄.

El president ha reivindicat la seua condici贸 de 芦fill de l’interior禄, d’un temps en el qual els pares optaven per donar carrera als fills perqu猫 marxaren a treballar fora dels pobles. En aquest sentit, ha assenyalat que seria fonamental trencar amb aquesta din脿mica, 芦els joves han de tindre estudis, per貌 per qu猫 no es poden quedar en el territori, si聽en el poble聽hi ha oportunitats vitals禄.

El diputat Pau Ferrando

Per altra banda, Ferrando ha destacat l’ampliaci贸 dels serveis en els CEDES 芦per tal de refor莽ar i dotar d’activitats a empreses i persones emprenedores de l’interior禄.

芦La Diputaci贸 de Castell贸 fa un pas m茅s en l’aposta ferma per les empreses de les zones rurals de la prov铆ncia, impulsant l’acostament a la tecnologia cap a les petites i mitjanes empreses que s贸n sens dubte el motor de l’economia d’interior禄, ha expressat el diputat de Promoci贸 Econ貌mica.

Les Oficines Accelera Pime posada en marxa per Red.es, entitat p煤blica adscrita al Ministeri d’Assumptes Econ貌mics i Transformaci贸 Digital a trav茅s de la Secretaria d’Estat de Digitalitzaci贸 i Intel路lig猫ncia Artificial, compten amb un pressupost global de 23,8 milions d’euros, dels quals Red.es aportar脿 fins al 80 % del pressupost subvencionable i les entitats benefici脿ries la resta.

Les actuacions s贸n finan莽ades pel Pla de Recuperaci贸, Transformaci贸 i Resili猫ncia a trav茅s dels fons Next Generation EU, en el marc de l’agenda Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalitzaci贸 de Pimes 2021-2025, la quarta mesura de l’eix d’actuaci贸 “Digitalitzaci贸 b脿sica per a les PIMES”, inclou la creaci贸 d’una xarxa d’Oficines Accelera pime. En el cas de la Diputaci贸 de Castell贸, l’ajuda rebuda ascendeix a 404.916,80 euros, sobre un projecte elegible de 506.146,01 euros.

L’objectiu principal d’aquesta Oficina Accelera pime rural 茅s impulsar el proc茅s d’incorporaci贸 de tecnologies digitals i innovadores per part de les Pimes i persones emprenedores dels municipis rurals de la prov铆ncia de Castell贸. Per a aix貌, es realitzaran labors de sensibilitzaci贸 sobre els avantatges i metodologies innovadores per a optimitzar el funcionament dels seus negocis, mitjan莽ant la incorporaci贸 de les Tecnologies de la Informaci贸 i les Comunicacions (TIC) en els seus processos, de manera que s’afavorisca la demanda de tecnologies innovadores que contribu茂squen a la millora de la seua productivitat.

La Diputaci贸 de Castell贸 posar脿 en marxa una Oficina Accelera Pime Rural (OAP) a trav茅s d’una xarxa de cinc espais f铆sics repartits pel territori rural provincial (atenci贸 presencial) i una oficina virtual, per a aix铆 assessorar empreses de l’脿rea d’influ猫ncia d’aquesta xarxa en el seu proc茅s de transformaci贸 digital.

Atenci贸 presencial

Els cinc espais f铆sics en els quals se situar脿 l’Oficina Accelera Pime estaran allotjats en edificis pertanyents a la Diputaci贸 (Centres CEDES) localitzats en els municipis d’Alboc脿sser, Llucena, Morella, Sogorb i la Vall d’Alba, en els quals s’habilitar脿 un espai exclusiu per a l’OAP.

Aquestes oficines comptaran amb el seg眉ent personal t猫cnic: t猫cnica en transformaci贸 digital (CEDES la Vall d’Alba), t猫cnica en m脿rqueting digital i xarxes socials (CEDES Morella), t猫cnica en ajudes a la digitalitzaci贸 (CEDES Alboc脿sser), t猫cnica en disseny web i comer莽 electr貌nic (CEDES Lucena) i t猫cnica en comunicacions segures/ciberseguretat (CEDES Sogorb).

Les bases per a la selecci贸 del personal es publicaran en el BOP i en la p脿gina web de Diputaci贸 (https://www.dipcas.es/es/recursos-humanos.html) i, a banda, es crear脿 un espai virtual allotjat en la web, aglutinador dels continguts i actuacions digitals.

Dades d’inter茅s

Durant el primer mes de la implementaci贸 de les noves Oficines Accelera Pime Rural, el servei ha cobert 11 diagn貌stics de transformaci贸 digital en diferents empreses de la prov铆ncia que van des d’un despatx d’arquitectura, allotjament tur铆stic, restauraci贸 o serveis de neteja entre altres. Els resultats han valorat la necessitat d’implementar estrat猫gies per a la digitalitzaci贸. Fins al moment les propostes de millora m茅s repetides han sigut sobre la base de gesti贸 de processos i pres猫ncia avan莽ada en Internet.

El diagn貌stic ha sigut desenvolupat a trav茅s d’una metodologia pr貌pia i 煤nica en el mercat, adaptant-se a les caracter铆stiques de les empreses de la prov铆ncia per a aix铆 detectar en profunditat les seues necessitats i desenvolupar un pla de transformaci贸 digital totalment personalitzat. L’an脿lisi es basa en cinc vessants de la digitalitzaci贸 en les quals cada t猫cnic indaga en les oportunitats de desenvolupament per al negoci, b茅 siga a trav茅s de l’an脿lisi de dades, la implementaci贸 de millores en la gesti贸 o el m脿rqueting digital entre altres. Donada la seua tra莽abilitat, aquest diagn貌stic 茅s una eina a l’abast de qualsevol empresa que necessite assessorament en el seu projecte o negoci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.