fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació consolida el patrimoni arqueològic com a recurs turístic en 23 pobles amb ‘Castelló Arqueològic’

La Diputació consolida el patrimoni arqueològic com a recurs turístic en 23 pobles amb ‘Castelló Arqueològic’

Entre els treballs en els jaciments de la província per a la seua posada en valor destaquen els del Tossal de la Vila i Santa Llúcia.

El servei de recerques arqueològiques i prehistòriques de la Diputació de Castelló ha arrancat este 2018 amb un complet programa de treball que ho conformen 23 actuacions en jaciments de tota la província dirigides a recuperar-los, posar-los en valor i generar noves oportunitats en els municipis a partir de l'”excel·lent patrimoni arqueològic que atresora Castelló”. Un treball al qual el Govern Provincial dedica una inversió estimada en 200.000 euros i que ha explicat el vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, en assegurar que estos treballs “estan permetent ja convertir este patrimoni de la humanitat en un reclam turístic de primer nivell, sobretot, per a l’interior de la província”. Una línia de treball que la Diputació ha consolidat gràcies al seu programa ‘Castelló Arqueològic’.

Sales ha conegut de la mà de l’arqueòleg responsable, Arturo Oliver, les actuacions que es desenvoluparan com a part d’este complet pla de treball. “El treball que estem realitzant en estos jaciments ja des de fa anys està permetent que avui ja estiguem parlant de recursos turístics per als municipis. Són llocs ja visitables, en els quals s’aprecia un nivell avançat d’excavacions, en moltes ocasions fins i tot amb senyalització i informació explicativa del jaciment, i en els quals en molts d’ells s’ha treballat per a consolidar les seues estructures i assegurar per tant la seua conservació”.

En eixe sentit, el cap del Servei d’Arqueologia, Arturo Oliver, ha posat l’accent en l'”especial dedicació del servei a obrir tots els treballs a la societat, per a poder aprofitar estos resultats des de tots els punts de vista, com per exemple el social, l’educatiu o el turístic”

Cal tenir en compte que els treballs són de diferent índole, ja que es contemplen seguiments d’obres en immobles catalogats com Bé d’Interès Cultural, consolidació d’estructures arquitectòniques dels jaciments, prospecció de zones per a la documentació (aixecaments topogràfics, fotogrametries, planimetries, etc.) i catalogació de jaciments, i indubtablement campanyes d’excavació. Tasques de camp a les quals seguirà posteriorment el treball de laboratori com és el cas de la realització d’analítiques de caràcter paleobotànica, antropològics, zoològics i de datació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.