fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 analitza amb Patim programes per a prevenir les addiccions en els municipis d’interior de Castell贸

La Diputaci贸 de Castell贸 analitza amb Patim programes per a prevenir les addiccions en els municipis d’interior de Castell贸

La vicepresidenta, Patricia Puerta, es reuneix amb representants de l’Associaci贸 per a la Intervenci贸 i Integraci贸 en Addiccions i Altres Conductes amb l’objectiu d’estudiar f贸rmules de col路laboraci贸.

La vicepresidenta de la Diputaci贸 de Castell贸, Patricia Puerta, s’ha reunit amb els responsables de Patim, una associaci贸 que treballa des de fa anys a la prov铆ncia per a fer front a les addiccions i lluitar contra l’exclusi贸 social que provoca.

Patricia Puerta, rebuda pel director de Patim, Francisco L贸pez, ha visitat els locals que t茅 l’associaci贸 al Parc Ribalta, on ha conegut de primera m脿 el treball que realitza l’entitat, a m茅s de conversar amb alguns dels professionals que treballen en l’associaci贸.

Encara que ha estat una primera presa de contacte, una de les primeres propostes que pretenen analitzar 茅s la millor manera per a col路laborar en el desenvolupament de programes de prevenci贸 de les addiccions als pobles menuts de la prov铆ncia de Castell贸, “ja que considerem que 茅s fonamental arribar a llocs que ara no tenen serveis de la qualitat de Patim”, assenyala la vicepresidenta, qui anuncia futures reunions amb els responsables de Patim per a trobar el millor cam铆.

Patim 茅s una resposta professional al fenomen de les addiccions i l’exclusi贸 social. Centrant-se en addiccions, comportaments i integraci贸, tant a nivell preventiu com d’execuci贸 d’accions i tractaments, la seua denominaci贸 actual procedeix de l’acr貌nim PATIM, on es sintetitzen els cinc camps en els quals esta entitat va comen莽ar a treballar en 1985. Alguns d’ells han evolucionat, adaptant-se a les noves pautes del consum, comportament i al seu tractament.

Avui 茅s un “Grup” no lucratiu del Tercer Sector, especialitzat en intervenci贸 i integraci贸 en addiccions i altres conductes. Compta amb nou centres a la Comunitat Valenciana, sent el seu principal marc d’actuaci贸 la prov铆ncia de Castell贸. Set s贸n els principis b脿sics de l’entitat: enfortiment de les relacions institucionals; autonomia i aconfessionalitat; mancar d’脿nim de lucre; assist猫ncia humana; coher猫ncia; estructura horitzontal i innovaci贸 social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.