fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 aprova les bases que activen 1,6 milions d’euros en ajudes socials per a ajuntaments de menys de deu mil habitants i mancomunitats

La Diputaci贸 de Castell贸 aprova les bases que activen 1,6 milions d’euros en ajudes socials per a ajuntaments de menys de deu mil habitants i mancomunitats

Les escoles matineres i el transport a l’interior formen part d’aquesta l铆nia que segons la vicepresidenta Patricia Puerta s’ha dissenyat per a combatre la despoblaci贸 i dotar de m茅s autonomia als ajuntaments.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha aprovat les bases per les quals es regir脿 la concessi贸 d’ajudes per a ajuntaments de menys de deu mil habitants i mancomunitats destinades a serveis educatius complementaris, programes de transport de persones i iniciatives locals vinculades al Benestar Social, la dotaci贸 pressupost脿ria de les quals ascendeix a 1,6 milions d’euros. Segons ha explicat la vicepresidenta, Patricia Puerta, s贸n subvencions “imprescindibles” que s’adopten per a complir el doble objectiu de “oferir el millor servei possible a les persones, independentment d’on visquen, i combatre el fenomen de la despoblaci贸”.

Una de les principals novetats de 2021 fa refer猫ncia al programa de escoles matineres, que en nom de la qualitat del servei a partir del pr貌xim curs nom茅s podr脿 ser sol路licitat pels ajuntaments.

D’altra banda, els municipis de menys de 1.500 habitants tamb茅 podran accedir a subvencions per a posar en marxa unitats de conciliaci贸 familiar.

La vicepresidenta ha posat en valor la voluntat de la nova Diputaci贸 d’incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU en totes les obres de millora i condicionament dels locals socials destinats a l’atenci贸 de les persones majors, amb especial atenci贸 a aspectes com l’accessibilitat i l’efici猫ncia energ猫tica.

En mat猫ria de transport, la Diputaci贸 facilitar脿 el servei al conjunt dels ajuntaments de menys de 5.000 habitants i les mancomunitats, “per a garantir la mobilitat de les persones que per edat, malaltia o altres circumst脿ncies no puguen despla莽ar-se de manera aut貌noma”.

Segons Patricia Puerta, “posem en marxa programes que s贸n coherents amb dos de les principals l铆nies estrat猫giques de la Diputaci贸: dotar als ajuntaments d’una major autonomia i ajudar-los a afrontar el repte demogr脿fic en les millors condicions possibles”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.