fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 aprova un conveni de 80.000 euros amb Fepac per a impulsar accions de divulgaci贸 i gesti贸 de la Pol铆tica Agr脿ria Comuna

La Diputaci贸 de Castell贸 aprova un conveni de 80.000 euros amb Fepac per a impulsar accions de divulgaci贸 i gesti贸 de la Pol铆tica Agr脿ria Comuna

Les accions que havien de desenvolupar-se al llarg d’este 2019, que s贸n les que motiven el conveni, s贸n informar el major nombre possible d’agricultors i ramaders en els nous requisits de les ajudes de la PAC.

La Junta de Govern de la Diputaci贸 de Castell贸 ha ratificat l’aprovaci贸 d’un conveni amb la Federaci贸 Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castell贸 (Fepac-Asaja) per al desenvolupament del projecte “Aplicacions de la Pol铆tica Agr脿ria Comuna (PAC) 2015-2020”. El conveni, aprovat el passat 8 d’octubre, es referix a l’exercici 2019 i t茅 una quantia total de 80.000 euros.

El president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆, destaca la necessitat que la instituci贸 provincial continue apostant per actuacions que beneficien als sectors ramaders, agr铆coles i forestals de les comarques castellonenques, destacant la seua import脿ncia com a motor econ貌mic en molts dels municipis de l’interior i el seu potencial com a f贸rmula per a impulsar, de la m脿 d’altres eines, per un concepte de ruralitat renovat i m茅s potent.

La subvenci贸 objecte del present conveni es dirigeix fonamentalment al finan莽ament d’activitats de formaci贸, informaci贸, promoci贸 dels productes agraris i defensa dels interessos generals de les persones professionals del sector agr铆cola, ramader i forestal.

En este sentit, les accions que havien de desenvolupar-se al llarg d’este 2019, que s贸n les que motiven el conveni, s贸n informar el major nombre possible d’agricultors i ramaders en els nous requisits de les ajudes de la Pol铆tica Agr脿ria Comuna; difondre la PAC i acostar-la als professionals de la prov铆ncia; consolidar un grup de gestors degudament formats en la capacitat d’assessorar i gestionar de la millor manera possible als agricultors de la prov铆ncia.

Aix铆 mateix, s’incidix en actuacions com tramitar les ajudes del primer pilar i segon pilar; consolidar les relacions institucionals aconseguides a nivell europeu i nacional; canalitzar noves propostes de gesti贸 i tramitaci贸; evitar la fugida de fons d’ajudes cap a altres regions; cobrir la demanda de sol路licitants davant el minvament d’atenci贸 per la deterioraci贸 d’efectius a les quals estan sotmeses Oficines Comarcals de la Conselleria d’Agricultura (Ocapas) i captar noves demandes i escenaris.

Amb tot aix貌, les activitats concretes per part de Fepac durant este any s’han centrat en la divulgaci贸 i en les visites institucionals. Dins del primer apartat, s’han realitzat xerrades informatives en diversos 脿mbits: canvis del pagament b脿sic (com queda la PAC); canvi en la normativa en l’aplicaci贸 de purins; cessi贸 i lloguers de drets de cara al nou per铆ode; noves incorporacions de joves agricultors; millora d’explotacions; assessorament als ajuntaments que ho requereixin en mat猫ria de pol铆tica agr脿ria comuna; participaci贸 i col路laboraci贸 en jornades, f貌rums i congressos; publicaci贸 de la revista divulgativa o desenvolupament i manteniment de la p脿gina web. www.asajacastellon.com.

La Federaci贸 Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castell贸 茅s una entitat que es caracteritza per la singularitat de ser una organitzaci贸 professional agr脿ria sense finalitats lucratives constitu茂da per a la representaci贸, gesti贸, defensa i foment dels interessos professionals del sector agrari en general. Els seus objectius 茅s la defensa de les explotacions familiars, empreses agr脿ries, la millora de condicions d’acc茅s dels joves a l’exercici de l’activitat a trav茅s de la capacitaci贸 i formaci贸 i la defensa del sector agropecuari de la prov铆ncia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.