fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló aprovarà una declaració institucional instant a eliminar les penalitzacions a les pensions dels jubilats anticipadament amb 40 anys cotitzats

La Diputació de Castelló aprovarà una declaració institucional instant a eliminar les penalitzacions a les pensions dels jubilats anticipadament amb 40 anys cotitzats

El ple recolza la sol·licitud de l’associació ASJUBI 40, que denuncia la injusta situació que afecta mig milió de persones en tota Espanya. Moltes d’elles es van veure forçades a la jubilació després de perdre la seua ocupació.

El Ple de la Diputació aprovarà demà una declaració institucional amb el vot de tots els partits amb representació en la institució en la qual s’insta al Govern d’Espanya i a les Corts Generals a iniciar els tràmits que permeten modificar la Llei General de la Seguretat Social de 2015 per a eliminar l’aplicació de coeficients reductors en les pensions de les persones que accedeixen a la jubilació anticipada de manera forçosa o voluntària i que hagen acreditat una cotització de 40 o més anys. El text recull les reivindicacions de ASJUBI 40, una associació que aglutina a persones que pateixen aquest problema i que sol·licita que els coeficients reductors que penalitzen a les seues pensions es deixen d’aplicar a partir del moment en el qual la persona afectada complisca 65 anys, l’edat legal de jubilació. És una penalització que pot suposar una disminució de la pensió de fins al 32%.

En aquesta situació es troben prop de 500.000 persones en tota Espanya, de les quals 53.000 són de la Comunitat Valenciana. Moltes d’elles van arribar a aquesta situació en els anys de la crisi quan van perdre les seues ocupacions estant pròxima l’edat de la jubilació i no van poder tornar a reincorporar-se al mercat laboral.

Aquesta declaració institucional, que serà recolzada demà en el ple amb el vot afirmatiu de PSPV-PSOE, Compromís, Partit Popular i Ciudadanos, va ser inicialment presentada com a moció pels dos partits que formen part de l’equip de govern.

El portaveu del Grup Socialista, Santi Pérez, ha manifestat que “la reivindicació que trasllada la Diputació al Govern d’Espanya i al parlament és necessària per a resoldre una situació injusta, en la qual es donen casos com els que afecten persones que porten en actiu des dels 14 anys i han cotitzat prop de mig segle”. “No pot ser que el sistema els castigue de manera injusta”.

Per part seua, el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que tots els grups hagen donat suport al text proposat per ASJUBI 40 “sol·licitant l’eliminació dels coeficients reductors, que penalitzen les pensions per a tota la vida fins a un 32%, malgrat haver cotitzat més de 40 anys a la Seguretat Social”. Per a Garcia, la lluita per una pensió de jubilació digna “és una qüestió de justícia” sobre la qual la Diputació de Castelló s’ha posicionat de manera pionera amb l’aprovació d’aquesta declaració institucional”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.