fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 avan莽a en la digitalitzaci贸 de l’煤s de l’aigua per millorar la detecci贸 de fugues

La Diputaci贸 de Castell贸 avan莽a en la digitalitzaci贸 de l’煤s de l’aigua per millorar la detecci贸 de fugues

El pla assegura la millora del coneixement de desbordaments, aix铆 com la qualitat de les estacions depuradores.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha aprovat les bases per sol路licitar les ajudes per a l’elaboraci贸 de projectes de millora de l’efici猫ncia del cicle urb脿 de l’aigua (PERTE), que assegura la detecci贸 de perdudes en la xarxa d’aigua potable, i la qualitat de les estacions depuradores, entre altres.

En aquest sentit, Garcia ha destacat que des de la seua 脿rea es treballa amb un doble objectiu: 芦corregir les desigualtats territorials mentre aconseguim la descarbonitzaci贸 progressiva del cicle urb脿 de l’aigua en totes les localitats禄.

芦Es tracta d’una ferramenta per transformar i modernitzar els sistemes de gesti贸 de l’aigua en els nostres pobles, tant en el cicle urb脿 com en el reg脿 i la ind煤stria禄, ha defensat.

La digitalitzaci贸 es basa en tres elements com s贸n els sensors intel路ligents, els sistemes de comunicaci贸 i les plataformes d’an脿lisi big data de tota aquesta informaci贸.

Aquest projecte preveu ampliar la sensoritzaci贸 existent en les infraestructures i punts de controls del cicle de l’aigua, incorporant nous mecanismes automatitzats i noves xarxes de transmissi贸 de dades per a integrar-les en la Plataforma Smart Villages.

Objectius del PERTE

Per a donar suport als municipis de la prov铆ncia i tindre acc茅s a les diferents l铆nies de finan莽ament propostes en el PERTE, la Diputaci贸 est脿 desenvolupant un projecte per a la digitalitzaci贸 del cicle urb脿 de l’aigua amb l’objectiu de detectar de manera r脿pida les perdudes en la xarxa d’aigua potable, siga per fugues o consums no controlats, mitjan莽ant la realitzaci贸 i an脿lisis de balances, tant en l’abastiment en alta com en la xarxa de distribuci贸.

Per altra banda, tamb茅 comprova la correcta dosificaci贸 del clor en l’aigua potable, el control efectiu dels volums d’aigua i la possible ampliaci贸 de la monitoratge a altres par脿metres indicadors de la qualitat de l’aigua de consum.

Aquest sistema de digitalitzaci贸 tamb茅 detecta el coneixement de desbordaments al domini p煤blic hidr脿ulic del sistema de sanejament en episodis de pluja, la monitoratge de la qualitat dels afluents de les estacions depuradores d’aig眉es residuals, aix铆 com el desplegament de xarxes de telecomunicacions municipals que fan possible la digitalitzaci贸 del cicle de l’aigua.

Antecedents

El passat 9 de juny el MITECO va traure a consulta p煤blica les bases de la primera convocat貌ria del PERTE de digitalitzaci贸 del cicle de l’aigua per a abastiment urb脿, en la que s’estableixen els mecanismes per a concedir ajudes a la digitalitzaci贸 del cicle de l’aigua urbana per 200 milions d’euros, destinades a agrupacions de municipis que representen a m茅s de 20.000 habitants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.