fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 avan莽a en la gesti贸 dels punts d’atenci贸 a majors amb una jornada de treball amb els alcaldes i alcaldesses

La Diputaci贸 de Castell贸 avan莽a en la gesti贸 dels punts d’atenci贸 a majors amb una jornada de treball amb els alcaldes i alcaldesses

El departament de Serveis Socials reuneix les i els primers edils amb representants de la Generalitat per a informar-los sobre la tramitaci贸 i posar en marxa aquest servei en el qual la prov铆ncia 茅s pionera.

La Diputaci贸 de Castell贸, a trav茅s del departament de Serveis Socials que dirigeix la diputada provincial Patr铆cia Porta, ha fet un pas m茅s per a avan莽ar en la posada en marxa dels punts d’atenci贸 a persones majors inclosos en el Pla Convivint, un servei en el qual la prov铆ncia de Castell贸 est脿 sent pionera i amb el qual es pret茅n garantir l’assist猫ncia als nostres majors, al mateix temps que serveix d’eina per a fixar poblaci贸.

Per a aix貌, la instituci贸 provincial ha organitzat una jornada de treball a la qual han assistit el director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, el director territorial de la Conselleria d’Igualtat, Luis G贸mez, l’arquitecta Amparo Benet, les i el responsable de les tres 脿rees de Serveis Socials i els alcaldes i alcaldesses dels 15 municipis que ja estan dins del Pla Convivint i disposarien d’infraestructures per a acollir el servei, i aix铆 informar-los dels passos administratius.

Tal com s’ha explicat en la reuni贸, la Generalitat assumir脿 el 100% del finan莽ament que es requerisca per a la posada en funcionament d’aquest servei com pot ser la reforma dels edificis perqu猫 siguen aprofitables, l’obra, la direcci贸 d’obra, l’avantprojecte, el projecte i fins i tot l’equipament. Alguns dels requisits que hauran de complir aquests edificis ser脿 poder habilitar espais com un despatx multidisciplinari, una sala de rehabilitaci贸 i una sala polivalent, entre altres.

Per la seua part, els ajuntaments hauran d’impulsar la gesti贸 t猫cnica i administrativa per a l’aprovaci贸 dels informes, la delegaci贸 de les compet猫ncies i l’execuci贸 de les obres. Els alcaldes i alcaldesses tamb茅 han pogut plantejar els seus dubtes i preguntes que han sigut ateses per les i els t猫cnics competents.

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, ha manifestat que aquest servei 芦茅s important铆ssim perqu猫 la gent gran puga continuar vivint al seu poble i a la seua casa si aix铆 ho desitgen. A partir d’ac铆, cal donar-los tota l’atenci贸, la mateixa que podrien tindre en una resid猫ncia o centre de dia, i aix貌 茅s el que fa aquesta iniciativa de la Conselleria de Benestar Social amb els punts d’atenci贸禄.

Cal assenyalar que els punts d’atenci贸 a persones majors 茅s un projecte impulsat per la Diputaci贸 de Castell贸 i finan莽at per la Generalitat Valenciana en el que la prov铆ncia de Castell贸 est谩 sent pionera i consisteix en la creaci贸 d’una xarxa d’assist猫ncia professional per a la gent gran que resideix en municipis de menys de 1.000 habitants. Aquests punts estaran adscrits a un centre de dia de refer猫ncia que facilitar脿 la dotaci贸 de professionals garantint l’assist猫ncia necess脿ria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.