fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 centra aquesta setmana la batalla contra els mosquits en una trentena de municipis de la costa i el prelitoral de la prov铆ncia

La Diputaci贸 de Castell贸 centra aquesta setmana la batalla contra els mosquits en una trentena de municipis de la costa i el prelitoral de la prov铆ncia

Mar铆a Jim茅nez, diputada de Medi Natural: “actuem en les poblacions del litoral perqu猫 s贸n les que solen presentar majors problemes en aquesta 猫poca de l’any, i en aquelles en les quals va ploure la setmana passada que, sense ser costaneres, estan relativament prop de la mar”

La Diputaci贸 de Castell贸 centrar脿 aquesta setmana les accions contra els mosquits en els municipis de la costa i en aquelles zones del prelitoral que recentment han registrat pluges. Seran 43 jornades de treball en una trentena de municipis, amb especial incid猫ncia en les 脿rees humides del Prat de Cabanes-Torreblanca i del sud de la prov铆ncia.

Aix铆 ho ha comunicat la diputada provincial de Medi Natural, Mar铆a Jim茅nez, qui ha assenyalat que l’objectiu 茅s mantindre la pressi贸 contra els d铆pters en els municipis costaners, que tradicionalment s贸n els que en aquesta 猫poca pateixen m茅s els efectes de la plaga d’insectes, i en aquells altres que no estan banyats per la mar per貌 es troben relativament a prop.

Es dona la circumst脿ncia que la setmana passada, malgrat el que apuntaven les prediccions, en aquestes poblacions de l’anomenat prelitoral es van registrar precipitacions de major import脿ncia que en la costa. Tamb茅 cal constatar que, donada l’evoluci贸 de les temperatures, en els 煤ltims dies a penes s’han detectat mosquits i larves en les 脿rees muntanya i interior.

La diputada Jim茅nez ha destacat 芦la important tasca que est脿 desenvolupant la direcci贸 del nou Pla Provincial contra els Mosquits, que totes les setmanes analitza la situaci贸 per a ajustar els tractaments a les necessitats existents en cada part del territori禄. Unes fumigacions que es realitzen per via terrestre seguint les indicacions dels experts, els qui adverteixen que s贸n m茅s efectives que els a猫ries perqu猫 amb aquestes 煤ltimes solo s’ataca a les larves i amb les terrestres a les larves i els individus adults.

Mar铆a Jim茅nez ha recordat finalment que amb el nou Pla Provincial activat en 2022 s’ha aconseguit incrementar un 30% el nombre de tractaments anuals, amb un estalvi pressupostari del 36%. La quantitat invertida en aquest exercici ser脿 de 630.348 euros enfront del mili贸 d’euros pressupostat a casa un dels exercicis de 2020 i 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published.