fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló convoca les cooperatives de la província per a presentar la nova línia d’ajudes contra el cotonet

La Diputació de Castelló convoca les cooperatives de la província per a presentar la nova línia d’ajudes contra el cotonet

La institució destinarà 50.000 euros a la construcció d’insectaris destinats a frenar l’expansió del paràsit pels camps de la província.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha convocat telemàticament a les cooperatives del sector citrícola castellonenc per a donar a conéixer les bases de les noves subvencions provincials per a la construcció d’insectaris destinats a frenar l’expansió del cotonet de Sud-àfrica. La dotació pressupostària s’ha fixat en 50.000 euros. En la trobada en línia s’han especificat tots els aspectes indispensables que les entitats hauran de complir per a accedir a les ajudes.

Amb aquesta línia de suport la Diputació mou fitxa en favor del sector, que des d’un temps ençà ve patint els efectes de la plaga en la producció de cítrics. Pérez ha destacat que, davant aquestes circumstàncies, “la corporació ha de demostrar el seu recolzament als citricultors perquè la seua faena representa una part molt destacada de l’economia provincial”.

La construcció d’aquests insectarisservirà de prova per a avaluar l’efectivitat dels paràsits ‘cryptolaemus montrouzieri’ i Anagyrus aberiae en l’erradicació del cotonet. Si fora el cas s’estudiarà ampliar el recolzament a aquesta iniciativa.

El diputat ha indicat també que l’aplicació d’aquest remei no només beneficiarà els camps associats a les cooperatives concessionàries de les ajudes, “perquè òbviament, una vegada que es distribuïsquen els paràsits, actuaran al seu lliure albir i no sols en les hortes dels cooperativistes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.