fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 dona suport a les empreses i emprenedores rurals amb les ajudes Leader

La Diputaci贸 de Castell贸 dona suport a les empreses i emprenedores rurals amb les ajudes Leader

L’ens supramunicipal organitza formacions per a sol路licitar les ajudes i fomentar l’inversi贸 en empreses d’interior.

La Diputaci贸 de Castell贸 des dels centres Cedes ha programat una s猫rie d’actuacions per tal de facilitar la sol路licitud de les ajudes Leader per a persones emprenedores i empreses de les comarques del nord.

En aquest sentit, el diputat encarregat de l’脿rea de Promoci贸 Econ貌mica, Ocupaci贸 i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha destacat 芦la import脿ncia de coordinar els centres Cedes i els grups d’acci贸 local (GAL) per tal de donar suport a les iniciatives desenvolupades en el medi rural禄.

Aquest programa ja ha comptat amb la participaci贸 de m茅s de 400 persones des que es va publicar la primera convocat貌ria de les ajudes en 2018, i finan莽a inversions en empreses d’interior de la prov铆ncia, per tal de millorar la qualitat de vida i l’impuls de l’activitat econ貌mica mitjan莽ant la valoraci贸 dels recursos propis de cada regi贸 i poden arribar en alguns casos a 70.000 euros de subvenci贸 per empresa.

Entre les jornades organitzades, el pr貌xim 28 de juny, a les 10:00 hores, es realitzar脿 una formaci贸 en el Cedes Vall d’Alba, que tamb茅 podr脿 seguir-se en l铆nia, i comptar脿 amb la participaci贸 de gerents de grups d’acci贸 local de la prov铆ncia, qui exposaran el funcionament d’aquestes ajudes.

A banda, del 28 de juny al 12 de juliol, es dur脿 a terme un curs en l铆nia per a elaborar el pla de viabilitat necessari per a sol路licitud d’aquestes ajudes. Aquest curs ha sigut dissenyat atenent a les necessitats de les persones interessades a sol路licitar les ajudes per a donar soluci贸 als problemes que s’enfronten a l’hora de redactar un document complex com 茅s un pla de viabilitat empresarial.

En aquest curs s’oferir脿 formaci贸 sobre els diferents apartats del pla de viabilitat necessari per a la sol路licitud de la subvenci贸. L’objectiu 茅s dotar als participants de les ferramentes b脿siques perqu猫 puguen desenvolupar per ells mateixos aquest document al mateix temps que se’ls ofereix formaci贸 en gesti贸 empresarial.

En 煤ltim lloc, s’ha programat per al 14 de juliol un taller sobre la documentaci贸 a presentar en la sol路licitud de les ajudes Leader, impartit per gerents dels GAL de la prov铆ncia.

Quant a la creaci贸 de noves empreses i la consolidaci贸 de les ja existents per al desenvolupament dels municipis d’interior i per a fer front a la despoblaci贸, dins de la nova estrat猫gia per al foment d’ocupaci贸, d’emprenedoria i promoci贸 econ貌mica de la Diputaci贸 s’han creat nous programes com el de foment de la consolidaci贸 d’empreses rurals, el programa Rural-Innova o el programa de foment d’emprenedoria rural.

Amb tot aix貌, es busca afavorir de manera directa la creaci贸 i el desenvolupament d’empreses en l’脿mbit rural refor莽ades per les actuacions que s’han fet en els centres Cedes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.