La cap del Laboratori de Polímers Terapèutics en el Centre d’Investigació Príncep Felip de València treballa en teràpies, mètodes de diagnòstic i el disseny de fàrmacs que eviten l’inici de processos de metàstasis. Considera «un orgull rebre aquesta distinció» i espera «retornar tot el que Castelló ens està aportant».
Divendres que ve 5 de maig, amb motiu de la celebració del Dia de la Província, la Diputació de Castelló entregarà a la professora de Vila-real, María Jesús Vicent Docón, el Mèrit a la Innovació. Serà a l’Auditori de Castelló, en el marc de la celebració de la Gala del Dia de la Província, que oficialment es commemora el 16 de maig, per ser la data de constitució de la Diputació en 1822, però que enguany s’avança per a evitar coincidències amb la campanya electoral que oficialment donarà principi a les 00.00 hores del divendres 12 de maig.
María Jesús Vicent Docón és coordinadora de l’Àrea de Teràpies Avançades i cap del Laboratori de Polímers Terapèutics en el Centre d’Investigació Príncep Felip de València, centre investigador que se centra en càncer, malalties neurodegeneratives, diabetis i malalties rares. Vicent també ostenta la condició d’integrant del comité estratègic i coordinadora de l’Àrea de Salut en l’Agència Valenciana d’Innovació.
Aquesta professora de Vila-real, coautora de 135 articles científics i habitualment convidada per a donar ponències en conferències internacionals, ha coinventat 11 patents, 4 d’elles llicenciades a la indústria farmacèutica.
Segons ha manifestat, per a ella i el seu laboratori «suposa un orgull rebre aquesta distinció» i espera “retornar tot el que Castelló ens està aportant a nosaltres”.
El seu grup treballa en nanomedicina «per a dissenyar teràpies i mètodes de diagnòstic per a suplir les necessitats clíniques dels pacients, dissenyant a més fàrmacs que eviten l’inici de processos de metàstasis».
Càritas i la solidaritat
D’altra banda, durant la gala es farà lliurament a Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló del Mèrit Solidari, en senyal de reconeixement a la seua lluita contra la pobresa, l’exclusió, la intolerància i la discriminació. Per a la concessió d’aquesta distinció s’ha valorat especialment l’atenció que l’entitat dispensa a immigrants, persones amb problemes de drogoaddicció, dones maltractades, col·lectius marginats i persones sense llar en situació de pobresa.
El bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, ha agraït aquest reconeixement, amb el qual la institució provincial posa en valor la gran labor social que realitza aquesta ONG vinculada a l’Església, de la qual «en 2022 es van beneficiar 25.000 persones de la província».