fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 entregar脿 el divendres el M猫rit a la Innovaci贸 a la investigadora de Vila-real Mar铆a Jes煤s Vicent i el de la Solidaritat a C脿ritas Diocesana de Sogorb-Castell贸

La Diputaci贸 de Castell贸 entregar脿 el divendres el M猫rit a la Innovaci贸 a la investigadora de Vila-real Mar铆a Jes煤s Vicent i el de la Solidaritat a C脿ritas Diocesana de Sogorb-Castell贸

La cap del Laboratori de Pol铆mers Terap猫utics en el Centre d’Investigaci贸 Pr铆ncep Felip de Val猫ncia treballa en ter脿pies, m猫todes de diagn貌stic i el disseny de f脿rmacs que eviten l’inici de processos de met脿stasis. Considera 芦un orgull rebre aquesta distinci贸禄 i espera 芦retornar tot el que Castell贸 ens est脿 aportant禄.

Divendres que ve 5 de maig, amb motiu de la celebraci贸 del Dia de la Prov铆ncia, la Diputaci贸 de Castell贸 entregar脿 a la professora de Vila-real, Mar铆a Jes煤s Vicent Doc贸n, el M猫rit a la Innovaci贸. Ser脿 a l’Auditori de Castell贸, en el marc de la celebraci贸 de la Gala del Dia de la Prov铆ncia, que oficialment es commemora el 16 de maig, per ser la data de constituci贸 de la Diputaci贸 en 1822, per貌 que enguany s’avan莽a per a evitar coincid猫ncies amb la campanya electoral que oficialment donar脿 principi a les 00.00 hores del divendres 12 de maig.

Mar铆a Jes煤s Vicent Doc贸n 茅s coordinadora de l’脌rea de Ter脿pies Avan莽ades i cap del Laboratori de Pol铆mers Terap猫utics en el Centre d’Investigaci贸 Pr铆ncep Felip de Val猫ncia, centre investigador que se centra en c脿ncer, malalties neurodegeneratives, diabetis i malalties rares. Vicent tamb茅 ostenta la condici贸 d’integrant del comit茅 estrat猫gic i coordinadora de l’脌rea de Salut en l’Ag猫ncia Valenciana d’Innovaci贸.

Aquesta professora de Vila-real, coautora de 135 articles cient铆fics i habitualment convidada per a donar pon猫ncies en confer猫ncies internacionals, ha coinventat 11 patents, 4 d’elles llicenciades a la ind煤stria farmac猫utica.

Segons ha manifestat, per a ella i el seu laboratori 芦suposa un orgull rebre aquesta distinci贸禄 i espera “retornar tot el que Castell贸 ens est脿 aportant a nosaltres”.

El seu grup treballa en nanomedicina 芦per a dissenyar ter脿pies i m猫todes de diagn貌stic per a suplir les necessitats cl铆niques dels pacients, dissenyant a m茅s f脿rmacs que eviten l’inici de processos de met脿stasis禄.

C脿ritas i la solidaritat

D’altra banda, durant la gala es far脿 lliurament a C脿ritas Diocesana de Sogorb-Castell贸 del M猫rit Solidari, en senyal de reconeixement a la seua lluita contra la pobresa, l’exclusi贸, la intoler脿ncia i la discriminaci贸. Per a la concessi贸 d’aquesta distinci贸 s’ha valorat especialment l’atenci贸 que l’entitat dispensa a immigrants, persones amb problemes de drogoaddicci贸, dones maltractades, col路lectius marginats i persones sense llar en situaci贸 de pobresa.

El bisbe de la Di貌cesi de Sogorb-Castell贸, Casimiro L贸pez, ha agra茂t aquest reconeixement, amb el qual la instituci贸 provincial posa en valor la gran labor social que realitza aquesta ONG vinculada a l’Esgl茅sia, de la qual 芦en 2022 es van beneficiar 25.000 persones de la prov铆ncia禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.