fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 es compromet a revitalitzar el turisme en els municipis afectats per l’incendi de Les Useres i a complementar les ajudes estatals i auton貌miques

La Diputaci贸 de Castell贸 es compromet a revitalitzar el turisme en els municipis afectats per l’incendi de Les Useres i a complementar les ajudes estatals i auton貌miques

El president de la instituci贸 provincial, Jos茅 Mart铆, es reuneix amb els alcaldes de Les Useres, Jaime Mart铆nez; Figueroles, Luis Gregori; Llucena, David Monferrer, i Costur, V铆ctor Garc铆a al costat dels diputats de Desenvolupament Rural i Carreteres, Santi P茅rez, i del Cooperaci贸 amb els Ajuntaments, Ximo Huguet.

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, ha traslladat hui als alcaldes de Les Useres, Jaime Mart铆nez; Figueroles, Luis Gregori; Llucena, David Monferrer, i Costur, V铆ctor Garc铆a, la “clara intenci贸 de la Diputaci贸 de Castell贸 d’estar al costat dels municipis” afectats per l’incendi que va cremar el mes d’agost passat unes 800 hect脿rees dels quatre termes municipals.

Jos茅 Mart铆, acompanyat pels diputats de Desenvolupament Rural i Carreteres, Santi P茅rez, i de Cooperaci贸 amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, ha traslladat als alcaldes que la Diputaci贸 es coordinar脿 amb la Generalitat i el Govern per a “complementar les ajudes que permeten escometre les necessitats dels ajuntaments”. Per aix貌, el primer pas ha de ser analitzar tots els aspectes en els quals actuaran les administracions auton貌mica i estatal, “que sabem que ja estan treballant per a con茅ixer les primeres valoracions dels danys i les posteriors intervencions”.

Igual que amb els municipis afectats per l’incendi de Bej铆s, en aquest cas “estudiarem tamb茅 la possibilitat de signar convenis per a cobrir all貌 que no siga at茅s per Generalitat i Govern i que puga ser recollit per la Diputaci贸”.

En aquest sentit, un dels principals camps en els quals pot actuar la instituci贸 provincial 茅s en la revitalitzaci贸 del turisme en la zona. “Els alcaldes ens han deixat pal茅s que aquesta podria ser una de les vies de treball que podem escometre, per la qual cosa veurem els passos a donar per a estar al seu costat en aquest aspecte”, ha assenyalat Mart铆.

1.- La Diputaci贸 de Castell贸 elaborar脿 un Pla d’Ocupaci贸 perqu猫 els ajuntaments afectats puguen contractar persones desocupades que es puguen destinar a la reparaci贸 d’instal路lacions i serveis municipals afectats pels incendis i que es coordinar脿 i complementar脿 amb els plans que aprove la Generalitat Valenciana.

2. -La Diputaci贸 de Castell贸 aprovar脿 l铆nies d’ajudes, en coordinaci贸 amb la Generalitat Valenciana i el seu pla de recuperaci贸 anunciat, perqu猫 els ajuntaments afectats activen ajudes a aut貌noms i PIME per a fer front als efectes econ貌mics negatius que han tingut en les activitats de tots els sectors: explotacions agr脿ries, ramaderia, c脿mpings, comer莽os, establiments hotelers, etc.

3.- La Diputaci贸 de Castell贸 complementar脿 les ajudes que altres administracions p煤bliques destinen als habitatges afectats pels incendis, tant de primera com de segona resid猫ncia, fins a aconseguir el 100% dels danys.

4.- La Diputaci贸 de Castell贸 prorrogar脿 totes les l铆nies i programes d’ajuda que els ajuntaments afectats tenen concedides i que a causa de l’incendi puguen patir retards en la seua execuci贸.

5.- La Diputaci贸 de Castell贸 aprovar脿 l铆nies nominatives d’ajuda als ajuntaments afectats pels incendis, que puguen ser utilitzades a sufragar les despeses extraordin脿ries i la despesa corrent que aquests ajuntaments han hagut d’assumir a conseq眉猫ncia dels incendis.

6.- La Diputaci贸 de Castell贸 sol路licita que el Patronat Provincial de Turisme dissenye plans espec铆fics per a recuperar l’activitat tur铆stica en els municipis afectats i que ho fa莽a en coordinaci贸 amb l’Ag猫ncia Valenciana de Turisme.

7.- La Diputaci贸 de Castell贸 crear脿 una Oficina de Coordinaci贸 i Seguiment de les mesures per a aconseguir el seu m脿xim desenvolupament i l’efic脿cia en la coordinaci贸 amb la resta d’administracions p煤bliques, especialment la Generalitat Valenciana. Es crear脿, a m茅s, una Comissi贸 Informativa Especial per a canalitzar i coordinar tota la informaci贸 i els plans d’actuaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.