fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 finalitza les obres del parc d’artilleria del Castell de Pen铆scola

La Diputaci贸 de Castell贸 finalitza les obres del parc d’artilleria del Castell de Pen铆scola

L’actuaci贸 s’emmarca dins del pla director de rehabilitaci贸 i adequaci贸 de la fortalesa papal.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha donat per conclosa la rehabilitaci贸 del parc d’artilleria del Castell de Pen铆scola i la restauraci贸 ambiental del conjunt arquitect貌nic. Les obres de condicionament, incloses en el pla director de la fortalesa papal, s’han executat durant aproximadament un any i han tingut un cost total de 530.847 euros.

Les obres executades han consistit en l’ampliaci贸 i millora dels lavabos per a fer-los accessibles, la millora de la zona de personal i la taquilla de recepci贸 a visitants. A m茅s, s’inclou l’adequaci贸 dels jardins realitzats en el segle XX sobre les bateries, amb la recuperaci贸 de dues bateries enterrades baix paviments i jardins moderns, que s’han quedat a la vista despr茅s de la restauraci贸.

Tamb茅 s’han incorporat rampes en diversos punts per a la millora de l’accessibilitat i, actualment, ja es pot arribar fins als lavabos i fins a l’interior del polvor铆 en el qual es troba l’exposici贸 sobre la construcci贸 de la fortalesa. Aix铆 mateix, s’ha ampliat la il路luminaci贸 del castell i el parc en el front nord-oest per a poder contemplar zones que donen al penya-segat des de la platja nord i altres punts de l’entorn.

Finalment, s’han adequat les instal路lacions d’una zona del parc en la qual es realitzen espectacles a l’aire lliure i la plataforma de la bateria de Santiago que va ser reformada per a aquest 煤s en el segle XX.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha valorat l’actuaci贸, i ha assenyalat que les obres 芦han posat en valor un recinte fonamental dins d’una fortalesa d’especial import脿ncia en l’脿mbit nacional, tant en el seu vessant cultural com tur铆stica”. Cal assenyalar que els pressupostos #M茅sCastell贸 per a 2023 contemplen una partida de 330.000 euros en inversi贸 per al Castell de Pen铆scola.

Leave a Reply

Your email address will not be published.