fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 i Direcci贸 General de Cooperativisme presenten la II Mostra d’Economia Social i Sostenible

La Diputaci贸 de Castell贸 i Direcci贸 General de Cooperativisme presenten la II Mostra d’Economia Social i Sostenible

La Mostra inclour脿 una Fira d’Entitats amb taules de debat en Benlloc, els dies 14 i 15 d’octubre, i un F貌rum dirigit a personal t猫cnic de l’administraci贸 local, el dia 17 en Alboc脿sser.

La Diputaci贸 de Castell贸 i la Direcci贸 General de Cooperativisme han presentat aquest mat铆 la II Mostra d’Economia Social i Sostenible de Castell贸, que es celebrar脿 els dies 14 i 15 d’octubre a Benlloc, i el dia 17 en Alboc脿sser amb un F貌rum dirigit al personal t猫cnic de l’administraci贸 local.

Aquesta iniciativa pret茅n donar a con茅ixer les diferents iniciatives d’economia social existents en les comarques de Castell贸, on formen part cooperatives, associacions, societats laborals i fundacions que generen ocupaci贸 i resposta a necessitats en 脿mbits tan diversos com l’habitatge, l’energia, les comunicacions, l’alimentaci贸, la cultura, l’educaci贸 i la gesti贸 ambiental.

En aquest sentit, el diputat de Promoci贸 Econ貌mica, Ocupaci贸 i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha afirmat que 芦aquest tipus d’activitat s贸n necess脿ries per a construir un nou futur per a comarques d’interior de Castell贸, perqu猫 siguen m茅s competitives i resilients禄.

芦脡s important fomentar aquesta economia per tal que tinga el triple impacte econ貌mic, social i mediambiental, que ho facen de manera sostenible禄, ha expressat Ferrando, qui ha assenyalat que 芦aquest 茅s l’煤nic cam铆 a seguir cap a un futur sostenible de garanties per a les noves generacions, eixa economia de proximitat禄.

Seguint la l铆nia de la primera MESS, que va tenir lloc el 2021 tamb茅 a Benlloc, la Fira d’entitats pret茅n ser un aparador que valore els projectes d’aquest tipus existents a la prov铆ncia, i servisca alhora com a espai d’intercanvi d’experi猫ncies i reflexions compartides.

A m茅s, la Fira comptar脿 amb diverses taules de debat que afrontaran alguns dels grans reptes socials i mediambientals actuals, com s贸n l’energia, les migracions, els feminismes o l’economia de plataforma, per tal de mostrar qu猫 s’est脿 fent ja i cercar-hi noves solucions des del marc de l’economia social i solid脿ria.

D’altra banda, el F貌rum en municipis busca oferir ferramentes al personal t猫cnic de les administracions locals per al foment de l’economia social. Els continguts d’aquesta edici贸 donaran continu茂tat als tractats en 2021, com ara la col路laboraci贸 p煤blico-cooperativa, la contractaci贸 responsable o la gesti贸 de serveis p煤blics des del teixit associatiu.

Aquesta edici贸 de la MESS est脿 cofinan莽ada per la Diputaci贸 de Castell贸 i la Direcci贸 General d’Emprenedoria i Cooperativisme, amb la col路laboraci贸 log铆stica de l’Ajuntament de Benlloc. Tamb茅 compta amb el suport de diverses entitats representatives o promotores de l’economia social, que durant la Fira prestaran serveis d’assessorament a aquelles persones que ho necessiten.

Seran la Federaci贸 Valenciana de Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA); la Red d’Economia Social i Solidaria del Pa铆s Valenci脿 (REAS-PV); l’Agrupaci贸 Empresarial de Societats Laborals (AESAL), La Niuada (Centre d’Emprenedoria Social del Pacte Local per l’Ocupaci贸 de la Plana Alta Nord), el Centre de Desenvolupament Rural de l’Alt Maestrat i els CEDES de la Diputaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.