fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 i la Universitat Jaume I creen la C脿tedra d’Hist貌ria i Mem貌ria per a aprofundir en la consolidaci贸 dels valors democr脿tics

La Diputaci贸 de Castell贸 i la Universitat Jaume I creen la C脿tedra d’Hist貌ria i Mem貌ria per a aprofundir en la consolidaci贸 dels valors democr脿tics

Es tracta d’una iniciativa que sorgeix del conveni de col路laboraci贸 signat per totes dues entitats al desembre de 2022, amb la qual es pret茅n obrir un proc茅s de reflexi贸 compartida amb la ciutadania sobre el passat.

Hui s’ha presentat la C脿tedra d’Hist貌ria i Mem貌ria Democr脿tica per al foment de la doc猫ncia, investigaci贸, difusi贸 del coneixement i innovaci贸 al voltant de la construcci贸 de mem貌ries col路lectives en relaci贸 a la consolidaci贸 dels valors democr脿tics. Es tracta d’una iniciativa afavorida per la Diputaci贸 de Castell贸 i la Universitat Jaume I, que en paraules del president Mart铆 芦representa un episodi m茅s de la tradicional col路laboraci贸 entre la instituci贸 provincial i la universitat, entitats que porten molts anys creant sinergies a favor de la societat castellonenca禄.

L’acte ha comptat amb la pres猫ncia de la rectora de l’UJI, Eva Alc贸n; el president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆; el vicerector d’Innovaci贸, Transfer猫ncia i Divulgaci贸 Cient铆fica, David Cabedo, i el director de la C脿tedra, Vicent Sanz.

La C脿tedra sorgeix del conveni que es va signar al desembre de 2022 entre la Diputaci贸 i l’UJI en el qual es contempla la realitzaci贸 de jornades, tasques de documentaci贸 i arxiu, publicacions o beques de col路laboraci贸 i iniciaci贸 en la investigaci贸 per a estudiantat de l’UJI, entre altres accions.

La rectora Eva Alc贸n ha assenyalat que la C脿tedra 芦obri una nova via de col路laboraci贸 amb la Diputaci贸 i consolida les relacions institucionals entre les dues entitats禄. A m茅s, ha subratllat que es configura 芦com a espai per a promoure una reflexi贸 compartida amb la ciutadania sobre el nostre passat, i tamb茅 com a punt de divulgaci贸 acad猫mica i reconeixement social de la riquesa documental, paisatg铆stica i patrimonial de la prov铆ncia de Castell贸, en tots els aspectes relacionats amb la mem貌ria democr脿tica禄.

La C脿tedra aspira a dinamitzar iniciatives de diferent caire col路laborant amb la xarxa d’institucions i associacions i segons el seu director, Vicent Sanz, entre els seus objectius figura 芦la consecuci贸 d’una societat fonamentada sobre drets i llibertats, que ha sigut resultat d’un proc茅s de lluita i comprom铆s al llarg de generacions i, per aix貌, recuperar i reflexionar sobre aqueix proc茅s es converteix en un aspecte essencial en la configuraci贸 d’una consci猫ncia democr脿tica, atesa la diversitat i pluralitat de mem貌ries禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.