fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 impulsa una inversi贸 sense precedents en Benestar Social amb 10,5 milions d’euros

La Diputaci贸 de Castell贸 impulsa una inversi贸 sense precedents en Benestar Social amb 10,5 milions d’euros

La vicepresidenta Patricia Puerta reitera l’aposta ferma de la instituci贸 provincial amb millorar els serveis i la qualitat de vida de les persones.

La vicepresidenta de la Diputaci贸 de Castell贸 i diputada provincial, Patricia Puerta, han presentat hui els pressupostos #M茅sCastell贸 de l’脿rea de Benestar Social per a 2023 que suposen una inversi贸 sense precedents en arribar als 10,5 milions d’euros.

Referent a aix貌, Puerta ha assenyalat que aquests comptes “s贸n un exemple m茅s i materialitza la nostra aposta ferma amb millorar els serveis i la qualitat de vida dels ve茂ns i ve茂nes de la nostra prov铆ncia”. Aix铆 mateix, la vicepresidenta ha afegit que s贸n uns comptes “amb una prioritat molt clara, les persones. Creiem que comptem amb el millor pressupost per al moment que vivim: realista, rigor贸s i comprom茅s amb l’interior禄.

A m茅s, Puerta ha assenyalat que al pressupost de Benestar Social tamb茅 s’afigen 9,8 milions d’euros per al complex soci-educatiu Penyeta Roja 鈥搎ue inclou 1,5 milions per a la reforma i rehabilitaci贸 de l’Institut d’Educaci贸 Secund脿ria (IES)–, i m茅s de mig mili贸 d’euros, 623.348,49 euros concretament, per a Igualtat. “La dignificaci贸 de les infraestructures educatives i el comprom铆s amb la lluita contra les desigualtats s贸n uns altres dels eixos que considerem fonamentals per a aconseguir una societat m茅s justa i democr脿tica, i amb aquests pressupostos podrem continuar treballant cap a aquests objectius”, ha assenyalat Puerta.

Cal assenyalar que la Diputaci贸 de Castell贸 ha registrat un increment gradual des de 2019 –coincidint amb l’acc茅s de Jos茅 Mart铆 a la presid猫ncia de la corporaci贸– en l’脿rea de Serveis Socials. En concret, l’煤ltim pressupost aprovat abans de la formaci贸 de l’actual equip de govern va ser de tres milions d’euros. En canvi, per a 2023 el pressupost 茅s de 10.510.777,60 euros.

Serveis socials

El car脿cter social dels comptes s’evidencia amb la consolidaci贸 del finan莽ament dels serveis socials dels municipis amb una poblaci贸 inferior a 10.000 habitants, que s’emporta la meitat del pressupost. Desgranant aquesta partida, la Diputaci贸 empra m茅s de 140 professionals (treballadors socials, psic貌legs, educadors socials, assessors jur铆dics i administratius) i garanteix la prestaci贸 d’ajudes d’emerg猫ncia (253.826,69 euros) i pobresa energ猫tica (120.493,82 euros), aix铆 com el servei d’ajuda a domicili (410.075,26 euros), Menjar a Casa (287.050,78 euros) i Major a Casa (35.458,75 euros).

Tamb茅 s’ha pressupostat el servei de 65 Escoles Matineres que atendran m茅s de 2.000 alumnes per un import de 455.520 euros, amb el que tamb茅 s’amplia aquest servei, ja que en 2019 hi havia 27.

Altres serveis pressupostats s贸n els 97 punts de promoci贸 de l’autonomia personal que atenen 1.200 usuaris (817.792 euros); 25 unitats de conciliaci贸 familiar per a municipis de menys de 1.500 habitants que atenen 250 xiquets i xiquetes (525.000 euros); el servei de teleassist猫ncia que pret茅n atendre 900 usuaris amb 200.000 euros (actualment hi ha 304 usuaris); el transport adaptat per a facilitar l’acc茅s de les persones als diferents centres de dia (150.000 euros, arribant quasi a duplicar el pressupost de 2019); i beques per a l’alumnat de la Universitat per a Majors de la UNED i la Universitat Jaume I (18.000 euros).

Aix铆 mateix, tamb茅 cal destacar l’import que es destinar脿 a subvencions per a associacions, entitats de persones jubilades, projectes de foment d’activitats i cooperaci贸 al desenvolupament i el fons d’ajuda humanit脿ria i d’emerg猫ncia que ascendeix a 1,7 milions d’euros.

Igualtat

Patricia Puerta ha destacat que 芦aquest 2023 l’脿rea d’Igualtat disposar脿 d’un major pressupost per a continuar implementant pol铆tiques en tota la prov铆ncia en favor de la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes”. La vicepresidenta ha recordat que els recursos del departament s’han multiplicat per cinc en tres anys, un increment que es torna a registrar enguany en aconseguir els 623.348,49 euros.

Entre les accions pressupostades estan:

鈥⒙Campanyes de sensibilitzaci贸 en mat猫ria d’Igualtat (25.000 euros).

鈥⒙Formaci贸 en igualtat tant al personal de la Diputaci贸 com a personal d’ajuntaments (10.000 euros).

鈥⒙Implementaci贸 de l’I Pla d’Igualtat de la Diputaci贸 de Castell贸 (25.000 euros).

鈥⒙Disseny i implementaci贸 de l’estrat猫gia provincial d’igualtat (55.000) euros.

鈥⒙Programa especifique de promoci贸 i suport per a dones en el m贸n rural (30.000 euros).

鈥⒙Subvencions per a entitats sectorials que treballen per la igualtat entre dones i homes (50.000 euros).

鈥⒙Construcci贸 d’una xarxa de municipis protegits contra la viol猫ncia de g猫nere (20.000 euros).

鈥⒙Premis Dona Coratge (15.000 euros).

鈥⒙Conveni amb la Universitat Jaume I per import de 15.000 euros per a fomentar la igualtat i eliminaci贸 de la viol猫ncia de g猫nere.

鈥⒙C脿tedra de la Uned: Igualtat i benestar emocional (60.000 euros).

Penyeta Roja

Respecte al centre d’iniciaci贸 t猫cnic-esportiu de Penyeta Roja, despr茅s de d猫cades sense cap intervenci贸 d’envergadura, es compta amb un conveni amb la Conselleria d’Educaci贸, Cultura i Esport per a la rehabilitaci贸 del centre per valor d’1.115.000 milions d’euros en l’anualitat de 2023 i 445.000 euros en l’anualitat de 2024, la qual cosa suposa un total d’1.560.000 euros.

Les obres consistiran en la renovaci贸 completa dels banys de totes les plantes que es troben en un estat molt deficient i, alguns d’ells, fins i tot tenen dimensions molt estretes, la qual cosa dificulta el seu 煤s. A m茅s, s’instal路lar脿 un ascensor accessible que comunique totes les plantes i es construir脿 una rampa que salve el desnivell des de la vorera del carrer fins a la planta baixa de l’institut. Igualment, s’actuar脿 amb els passamans, baranes i altres elements de seguretat i accessibilitat en els quals es detecten mancances.

El projecte tamb茅 contempla el disseny d’una nova distribuci贸 dels espais m茅s ordenada aix铆 com la revisi贸 de les instal路lacions d’electricitat, telecomunicacions i protecci贸 contra incendis i se sanejar脿 el forjat sanitari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.