fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 invertir脿 2 milions d’euros en el nou parc de bombers d’Oropesa que estar脿 operatiu en 2024

La Diputaci贸 de Castell贸 invertir脿 2 milions d’euros en el nou parc de bombers d’Oropesa que estar脿 operatiu en 2024

El president Jos茅 Mart铆 ha presentat el projecte durant l’煤ltima sessi贸 de ‘La Diputaci贸 al teu costat’, en la qual l’equip de govern s’ha desplegat per la Plana Alta per a con茅ixer in situ el sentir de la poblaci贸.

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆; el diputat de Bombers, Abel Ib谩帽ez; la diputada provincial de Medi Natural i primera tinienta d’alcaldessa d’Orpesa, Mar铆a Jim茅nez, i l’alcaldessa de la localitat, Araceli De Moya, han assistit hui a la presentaci贸 del projecte del nou parc de bombers de la Plana Alta a Orpesa, obra que amb l’increment del preu registrat pels materials suposar脿 una inversi贸 de m茅s de 2 milions d’euros. Ja han eixit a licitaci贸 la redacci贸 del projecte i la direcci贸 d’obra, que contempla un termini de dos mesos per al lliurament del projecte constructiu. Tamb茅 han sigut presents la diputada de Cultura, Ruth Sanz; el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, i el diputat de Promoci贸 Econ貌mica, Pau Ferrando.

La futura instal路laci贸 se situar脿 sobre un solar de 6.000 metres quadrats, en els quals la superf铆cie a construir ser脿 de 1.500 metres quadrats. Segons el full de ruta previst, les obres tindran un termini d’execuci贸 d’entre 10 i 12 mesos i el seu comen莽ament est脿 previst al voltant del segon o tercer trimestre de 2023. En conseq眉猫ncia, la finalitzaci贸 es produir脿 en el tercer trimestre de 2024.

Parc de refer猫ncia

D’aquesta manera, les noves instal路lacions de聽Bombers Diputaci贸 Castell贸聽a Orpesa, que substituiran a les actuals que ja estan deteriorades i desfasades, albergaran al que ser脿 parc de refer猫ncia en la costa, en estar situat en una 脿rea tur铆stica que a l’estiu incrementa la seua poblaci贸 de manera exponencial. Ser脿 la seu d’una Unitat de Rescat Aqu脿tica del Consorci i tindr脿 capacitat per a albergar un cami贸 escala de rescat.

Canviar la pol铆tica forestal

El president Mart铆 considera que 芦estem davant una inversi贸 plenament justificada, com l’actualitat tristament s’ha encarregat de recordar-nos aquests dies禄. Assenyala que 芦el canvi clim脿tic i la falta d’activitat econ貌mica en 脿rees que abans es cultivaven han incrementat de manera considerable el risc d’incendis i hem de fer tot el que siga a les nostres mans per a protegir la poblaci贸 i, per descomptat, als nostres bombers, perqu猫 puguen treballar amb les m脿ximes condicions de seguretat禄.

I en paral路lel, recorda, 芦cal fer m茅s coses, cal canviar la pol铆tica forestal apostant per la saviesa de la gent que viu i treballa en el territori禄.

Trepitjar el carrer

La presentaci贸 del projecte del futur parc de bombers d’Orpesa s’ha realitzat en el context de l’octava i 煤ltima edici贸 de ‘La Diputaci贸 al teu costat’, un cicle de reunions itinerants per les diferents comarques, l’objectiu de les quals segons Mart铆 芦ha sigut el de trepitjar el terreny, estar en contacte amb la gent i escoltar-la per a saber qu猫 es pensa i necessita en cadascuna de les zones del nostre territori禄.

En aquesta ocasi贸, el president, les diputades i els diputats provincials s’han desplegat per municipis de la Plana Alta, celebrant una reuni贸 final a Orpsa per a fer una posada en com煤 de les diferents trobades celebrades al llarg del mat铆 amb representants municipals i de la societat civil.

12 milions m茅s que en 2019

L’equip de govern tamb茅 ha realitzat balan莽 de la seua gesti贸 a la comarca al llarg del present mandat, un temps en el qual les inversions i transfer猫ncies de recursos econ貌mics s’han multiplicat per 2,4 respecte a les efectuades per l’anterior equip de govern de la Diputaci贸禄. En aquest sentit, cal destacar que mentre la suma de totes les quantitats que li van correspondre a les poblacions de la Plana Alta en 2019 es va situar en 8,5 milions d’euros, en 2022 els van aconseguir els 20,7 milions d’euros, la qual cosa, 芦en n煤meros absoluts significa un increment de m茅s de 12 milions d’euros禄. Pel que respecta al municipi amfitri贸, Orpesa, les inversions s’han triplicat en passar dels 261.767 euros de 2019 als 837.033 euros de 2022禄.

Segons assenyala Mart铆, 芦hem volgut que els nostres actes siguen conseq眉ents amb les nostres paraules, per aix貌 hem incrementat les transfer猫ncies als ajuntaments perqu猫 en l’exercici de la seua majoria d’edat i de la seua autonomia municipal decidisquen lliurement a qu猫 destinar-los, sense tuteles de cap mena per part de la Diputaci贸禄.

Cooperativa San Antonio de Benic脿ssim

Durant la jornada de treball a la Plana Alta, el president de la Diputaci贸 tamb茅 ha visitat la Cooperativa Sant Antoni de Benic脿ssim, on ha sigut rebut per la seua presidenta, Maribel T谩rrega. El president ha estat acompanyat pel diputat de Promoci贸 Econ貌mica, Pau Ferrando, la diputada provincial de Ciutadans, Cristina Fern谩ndez; l’alcaldessa de la localitat, Susana Marqu茅s, i altres integrants de la corporaci贸 municipal.

Mart铆 ha felicitat els responsables de la cooperativa per saber-se adaptar als temps, ja que ara, encara que es mant茅 la venda de productes de proximitat com l’oli, a partir de l’oliva que es cultiva en La Parreta de Benic脿ssim, s’ha especialitzat en jardineria.

Tant el diputat Ferrando com l’alcaldessa Marqu茅s han destacat la import脿ncia de la cooperativa 芦amb la qual pr脿cticament tota la gent del poble est脿 vinculada, perqu猫 va ser creada pels seus avantpassats禄.

Casa Abadia de Vilafam茅s

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, i el diputat provincial i alcalde de Vilafam茅s, Abel Ib谩帽ez, han visitat les obres de la Casa Abadia del municipi, que permetran adequar, restaurar i habilitar aquest edifici del segle XV. Una vegada finalitzada la remodelaci贸, se cedir脿 perqu猫 Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni (Macvac) amplie les seues instal路lacions. Anteriorment l’immoble es trobava en des煤s i en un estat de conservaci贸 deficient. Amb aquest pla es pret茅n consolidar estructuralment els murs perimetrals de l’edifici; adequar els espais interiors; rehabilitar els elements protegits o de rellev脿ncia com l’escut her脿ldic i dotar de les instal路lacions necess脿ries per al seu 煤s. A m茅s, amb aquest projecte pret茅n solucionar el problema de l’accessibilitat a l’immoble. Es preveu que les obres finalitzen sobre el mes de maig.

Sant Joan de Mor贸

La diputada Xaro Miralles i el diputat Ximo Huguet han visitat la localitat de Sant Joan de Mor贸, on han comprovat l’estat de les obres que es van fer amb c脿rrec al Pla 135 per a la millora de l’acc茅s al poble.

Tamb茅 han visitat els terrenys en els quals es desenvolupar脿 una actuaci贸 per a ampliar aqueixa mateixa entrada amb c脿rrec al pla Castell贸 Avan莽a, que ja estan adjudicades.

Han estat acompanyats per l’alcalde Vicente Pallar茅s.

Torreblanca

Les diputades Llu茂sa Monferrer i Tania Ba帽os han visitat el Parc de l’Arrossar de Torreblanca on s’ha habilitat un acc茅s a trav茅s del qual poden accedir les m脿quines i facilita l’aplicaci贸 dels tractaments antimosquits. Les obres s’han realitzat a trav茅s d’una subvenci贸 de la Diputaci贸 de Castell贸 d’uns 95.000 euros. A la visita tamb茅 han assistit l’alcaldessa Josefa Tena i la regidora Rosana Villanueva. Tena ha destacat que, gr脿cies a la Diputaci贸 tamb茅 s’han pogut asfaltar diversos camins que urgia la seua adequaci贸.

Vilanova d’Alcolea

Els diputats Santi P茅rez i Virginia Mart铆 han visitat en a Vilanova d’Alcolea la Mansi贸 Romana Ildum, al costat de la Via Augusta, rehabilitada per l’ajuntament amb recursos propis i de la Generaliat.

Tamb茅 ha visitat una de les set cadires instal路lades amb el Pla de Governan莽a Tur铆stiques de 2022 en el qual la Diputaci贸 de Castell贸 aporta el 33% del finan莽ament.

Carretera Miravet

Santi P茅rez i Virginia Mart铆 tamb茅 ha visitat la carretera de Miravet en el terme de Cabanes, que s’ha rehabilitat amb una inversi贸 de 1,5 milions d’euros, dels quals la Diputaci贸 ha aportat 750.000 euros per a pavimentaci贸 del ferm i poda de cunetes.

Torre del Rei

Cal assenyalar que la Diputaci贸 de Castell贸 ha fet una modificaci贸 de cr猫dit de 100.000 euros que s’invertiran en la Torre del Rei d’Orpesa. Gr脿cies a aquesta partida es realitzar脿 la reparaci贸 d’humitats en la coberta, es millorar脿 la fusteria per a evitar que entre aire i humitat, es procedir脿 a la consolidaci贸 de la fa莽ana, es reparar脿 la instal路laci贸 el猫ctrica i es millorar脿 la seguretat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.