fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 mostra en el F貌rum de la Nova Ruralitat la seua aposta per la investigaci贸, la agricultura sostenible i les energies renovables

La Diputaci贸 de Castell贸 mostra en el F貌rum de la Nova Ruralitat la seua aposta per la investigaci贸, la agricultura sostenible i les energies renovables

Els diputats provincials de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat, Santi P茅rez i Ignasi Garcia, han participat en Benlloch en les VI Jornades de la Nova Ruralitat sobre innovaci贸 per a la sobirania aliment脿ria, que organitzen l’ajuntament de la localitat, la Universitat Jaume I (UJI) i el F貌rum de la Nova Ruralitat.

En la seua intervenci贸, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi P茅rez, ha exposat que la Diputaci贸 de Castell贸 ha fet passos en aquesta legislatura a favor de la sobirania aliment脿ria donant suport a projectes d’investigaci贸 en l’UJI que afavoreixen la fixaci贸 de nitrogen en el s貌l per a reduir la utilitzaci贸 de fertilitzants, contribuint aix铆 a la consecuci贸 d’una producci贸 m茅s econ貌mica i sostenible. 脡s una cosa que “fins ara mai s’havia fet en aquesta instituci贸”.

P茅rez tamb茅 ha incidit en l’aposta de la nova Diputaci贸 per la difusi贸 de les bondats del m贸n rural. Segons ha explicat, “del que es tracta 茅s de canviar la mirada cap al rural, incidint en els molts avantatges i coses positives que t茅 viure als pobles d’interior”.

Una mesura que, necess脿riament, va unida a la millora dels serveis que es presta als pobles a la ciutadania. Per a aconseguir-ho, explica P茅rez, resulten “b脿sics” els fons de cooperaci贸 i de despoblaci贸 que impulsen la Diputaci贸 de Castell贸 i la Generalitat Valenciana, amb els quals ara arriben m茅s recursos que mai als ajuntaments perqu猫 aquests els dediquen als serveis que consideren necessaris”. En aquest sentit, ha destacat que molts d’aqueixos recursos s’estan destinant a pol铆tica social, amb especial incid猫ncia a l’atenci贸 a majors i la conciliaci贸 familiar.

Per part seua, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha destacat el paper de l’administraci贸 de proximitat en la coordinaci贸 d’accions municipals, que permet implantar un model d’energia renovable basat en les comunitats energ猫tiques locals. Sobre aquest tema, ha recordat que el Pla de Transici贸 Energ猫tica de la Diputaci贸 de Castell贸 est脿 aix铆 enfocat per a acompanyar els ajuntaments en el desenvolupament d’una transici贸 energ猫tica m茅s justa amb les persones, i arrelada en el territori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.