fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 presenta el I Pla Estrat猫gic de Serveis Socials per a optimitzar els recursos i millorar la resposta a les necessitats socials

La Diputaci贸 de Castell贸 presenta el I Pla Estrat猫gic de Serveis Socials per a optimitzar els recursos i millorar la resposta a les necessitats socials

El president Jos茅 Mart铆 ha destacat que aquest pla “ha de ser la nostra guia per a millorar i enfortir el sistema p煤blic d’assist猫ncia i seguir en la tasca de promoci贸, integraci贸, participaci贸 i cooperaci贸 social en tota la prov铆ncia”.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha presentat el I Pla Estrat猫gic de Serveis Socials amb el qual pret茅n optimitzar els recursos de l’脿rea de Benestar Social i millorar la resposta a les necessitats socials de la prov铆ncia. L’acte ha estat presidit pel president de la instituci贸 provincial, Jos茅 Mart铆, la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, i hi han assistit la secret脿ria auton貌mica d’Atenci贸 Prim脿ria i Serveis Socials, Irene Gavidia, el secretari auton貌mic de Planificaci贸 i Organizaci贸 del Sistema; Xavier Uceda, la directora general de Gesti贸 i Organitzaci贸 del sistema, Patricia Ram贸n, el director general de l’IVAFIQ, Joan Crespo, i el director territorial, Luis G贸mez, a m茅s d’entitats socials i professionals de l’脿rea.

Mart铆 ha assenyalat que aquest pla “ha de ser la nostra guia per a millorar i enfortir el sistema p煤blic d’assist猫ncia i seguir en la tasca de promoci贸, integraci贸, participaci贸 i cooperaci贸 social en tota la prov铆ncia”. “I aix貌 ho anem a seguir fent de manera conjunta amb els ajuntaments, professionals i entitats socials fent pal茅s el nostre comprom铆s amb la ciutadania”, ha afegit Mart铆.

El president ha esmenat que “no s贸n pocs els reptes als quals hem de fer front: el repte demogr脿fic, les desigualtats socials i econ貌miques, la feminitzaci贸 del risc de pobresa, l’exclusi贸 social, l’increment de l’envelliment, la discapacitat… Per貌 tots aquests trets seran abordats en el que ser脿 el projecte m茅s ambici贸s que impulsa aquesta Diputaci贸 en mat猫ria de Benestar Social”.

Per la seua part, la vicepresidenta ha assenyalat que la Diputaci贸 de Castell贸 “t茅 com a missi贸 seguir sent l’artifici del progr茅s de la prov铆ncia, defensant la igualtat d’oportunitats entre territoris per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, ajudant als 135 municipis de la prov铆ncia”.

D’aquesta manera, “el I Pla Estrat猫gic de Serveis Socials de la Diputaci贸 de Castell贸 constitueix un full de ruta perqu猫, partint de les necessitats socials, es promoguen de forma adequada els recursos i les mesures que permeten donar-los una resposta”, ha afegit la vicepresidenta.

Puerta ha destacat que amb implementaci贸 d’aquest pla, “s’espera que es millore l’organitzaci贸 de les funcions i recursos de l’脿rea provincial de Benestar Social, i fer-ho d’acord amb les compet猫ncies que la legislaci贸 li atorga en mat猫ria de serveis socials”.

A m茅s, la vicepresidenta ha afegit que “tot aquest treball el volem fer de manera conjunta amb tots els agents implicats. Per aix貌, el I Pla Estrat猫gic de Serveis Socials de la Diputaci贸 de Castell贸 va dirigit a ajuntaments i mancomunitats de la prov铆ncia, a responsables pol铆tics, a professionals, entitats socials i actors de la vida social de la prov铆ncia de Castell贸. Tamb茅 a entitats d’iniciativa privada fent gala, de nou, d’aix貌 que anomenem governan莽a col路laborativa”.

L’acte tamb茅 ha comptat amb una explicaci贸 t猫cnica a c脿rrec de la directora de Creas IDS, la consultora social encarregada del desenvolupament del pla estrat猫gic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.