fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 realitza tractaments aeris antimosquits per a acabar amb les larves en les aig眉es estancades

La Diputaci贸 de Castell贸 realitza tractaments aeris antimosquits per a acabar amb les larves en les aig眉es estancades

脡s una actuaci贸 excepcional despr茅s de les pluges, autoritzada per Generalitat Valenciana, que es realitza en zones en les quals no 茅s possible escometre els habituals tractaments terrestres.

La Diputaci贸 de Castell贸 realitza durant jornada de hui un tractament aeri antimosquits en totes les zones de marjal compreses entre Almenara i el Prat de Cabanes-Torreblanca. Aix铆 ho ha anunciat la diputada provincial de Medi Natural, Mar铆a Jim茅nez, a l’esplanada del parc de bombers de Nules moments abans que enlairara l’helic貌pter que s’encarregar脿 de fer estos treballs.

Tal com ha explicat la mateixa Jim茅nez, “es tracta d’un tractament excepcional autoritzat per la Generalitat, que resulta necessari perqu猫 en estos moments, despr茅s de les fortes pluges dels 煤ltims dies, no 茅s possible continuar amb els habituals treballs terrestres a causa de la gran quantitat d’aigua estancada existent”.

Durant la jornada de hui l’helic貌pter es dedicar脿 a localitzar zones d’aigua estancada sobre les quals llan莽ar脿 des d’una altura aproximada de dos metres un producte biol貌gic molt efica莽 a l’hora d’acabar amb les larves de mosquits i que no produ茂x cap afecci贸 sobre humans, mam铆fers en general, granotes, peixos, papallones o ocells”. Es tracta del bacteri pacius thuringiensis que s’utilitza com a alternativa als plaguicides.

D’altra banda, la diputada de Medi Natural ha recordat que quan baixe el nivell de l’aigua estancada es prosseguir脿 amb els tractaments terrestres que es v茅nen desenvolupant durant tot l’estiu i que continuaran durant les pr貌ximes setmanes i mesos fins que arribe el fred.

Uns tractaments que, segons ha explicat, “estan tenint uns resultats raonablement bons; de fet, estem molt contents perqu猫 el sentir general que ens transmeten els diferents municipis 茅s que el pla provincial de mosquits est脿 funcionant i que la situaci贸 茅s molt millor que la que va haver-hi l’estiu passat”. No obstant aix貌, ha afegit, “continuem realitzant estudis setmanals de camp per a localitzar possibles focus i actuar amb la major celeritat possible”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.