fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 repren el seu programa ‘De ruta amb la Dipu’ amb una excursi贸 per les oliveres mil路len脿ries del Maestrat

La Diputaci贸 de Castell贸 repren el seu programa ‘De ruta amb la Dipu’ amb una excursi贸 per les oliveres mil路len脿ries del Maestrat

El recorregut, d’uns 7.5 quil貌metres, mant茅 les inscripcions obertes i tindr脿 lloc dem脿 divendres 30 de setembre a partir de les 17.00 hores, amb el comen莽ament de la ruta des de la pla莽a del Pa铆s Valenci脿 de Canet lo Roig.

La Diputaci贸 de Castell贸 repr茅n el seu programa ‘De ruta amb la Dipu’. En aquest cas, per a oferir gratu茂tament una ruta per les oliveres mil路len脿ries del Maestrat. Aquest recorregut, que mant茅 les inscripcions obertes, tindr脿 lloc el dem脿 divendres 30 de setembre, amb inici a les 17.00 hores des de la pla莽a del Pa铆s Valenci脿 de Canet lo Roig i t茅 previst finalitzar a les 21.00 hores despr茅s de caminar uns 7,5 quil貌metres.

No existeix a Europa tal quantitat d’arbres mil路lenaris com la de la mar d’oliveres del Baix Maestrat. Arbres que, empeltats des de temps dels ibers, continuen donant el seu millor fruit hui dia despr茅s d’haver superat incendis, gelades, sequeres… La meta perqu猫 茅s rec贸rrer el mosaic de la tr铆ada mediterr脿nia travessant ‘quejigares relictos’, visitant fonts com la romana del Vilagr貌s o el musulm脿 Aljub, per a despr茅s poder abra莽ar oliveres mil路len脿ries com el de la pel路l铆cula “El Olivo”, premiada en els Goya, la famosa Olivera del Notari o les Oliveres del Vilagr貌s, tan antics que 茅s impossible saber amb certesa la seua edat.

Cal assenyalar que aquesta iniciativa, promoguda per l’脿rea de Medi Natural, contempla un total de 18 eixides i s贸n totes gratu茂tes. Per aix貌, les persones interessades a apuntar-se als itineraris poden formalitzar les reserves de manera gratu茂ta entrant en la p脿gina web de la Diputaci贸 de Castell贸, a trav茅s de l’enlla莽聽https://www.dipcas.es/es/de-ruta-con-la-dipu.html聽en el qual, a m茅s, s’explica per a quin tipus de p煤blic es recomana cadascuna de les rutes.

En aquest cas, la ruta de les oliveres pot reservar-se a trav茅s d’https://gestion.itinerantur.com/event/de-ruta-con-la-dipu-los-olivos-milenarios-del-maestrazgo-2022-09-30-104/register.

Leave a Reply

Your email address will not be published.