fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació de Castelló reuneix 50 ajuntaments per a encarar conjuntament la campanya estival contra els mosquits

La Diputació de Castelló reuneix 50 ajuntaments per a encarar conjuntament la campanya estival contra els mosquits

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, recalca que “és imprescindible escoltar les necessitats dels pobles per a poder adaptar les intervencions a cada territori”.

L’àrea provincial de Medi Natural ha reactivat aquest matí les trobades tècniques amb representants municipals per a encarar amb èxit la campanya estival contra els mosquits. Serà en qüestió de setmanes quan s’inicien els mesos de major activitat i incidència dels dípters, per això la Diputació de Castelló ha convocat els municipis de la província per a perfilar les actuacions de prevenció i d’eliminació de focus de mosquits.

La iniciativa de recuperar aquests encontres ha nascut de la diputada de Medi Natural, María Jiménez, qui ha destacat que “és imprescindible escoltar les necessitats de cada poble per a poder adaptar les intervencions a cada territori per a guanyar en efectivitat”. A aquesta crida han respost una cinquantena d’ajuntaments, els quals han comptat amb l’assessorament d’especialistes de la Universitat de València, comandats pel catedràtic Ricardo Jiménez, i de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, cal fer menció a que s’ha recuperat la col·laboració amb l’ens autonòmic, que ha estat representat pel coordinador de Sanitat Ambiental, Vicent Villanueva.

La voluntat de la diputada és que les taules de treball siguen periòdiques per a poder avaluar el desenvolupament del pla provincial antimosquits i plantejar noves actuacions en cas que fora necessari. En la reunió s’ha convocat de nou a totes les persones presents a una nova trobada per a primeries del mes de juny.

UN MILIÓ D’EUROS PER A LA LLUITA CONTRA EL MOSQUIT

Al contrari del que es creeu, el dispositiu de lluita contra els mosquits de la Diputació de Castelló està actiu durant tot l’any. Amb un pressupost de més d’un milió d’euros es mantenen en alerta brigades per a actuar en cas de proliferació de focus i es desenvolupen al llarg dels mesos estudis per a determinar on s’han d’incidir en les precaucions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.