fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 s’uneix per a reclamar un Pla Nacional de Prevenci贸 del Su茂cidi que incloga m茅s recursos humans i econ貌mics en salut mental

La Diputaci贸 de Castell贸 s’uneix per a reclamar un Pla Nacional de Prevenci贸 del Su茂cidi que incloga m茅s recursos humans i econ貌mics en salut mental

La Junta de Portaveus dona llum verda a una nova declaraci贸 institucional que s’emportar脿 al ple del pr貌xima dimarts 27 de setembre.

La Diputaci贸 de Castell贸 sumar脿 a totes les forces pol铆tiques per a aprovar una nova declaraci贸 institucional que insta a elaborar un Pla Nacional de Prevenci贸 del Su茂cidi que, entre altres aspectes, ha d’incloure m茅s recursos econ貌mics i humans en l’脿mbit de la salut mental.

El president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆, considera fonamental que un a q眉esti贸 tan rellevant com 茅s fer front al su茂cidi i millorar l’atenci贸 a la salut mental per per 芦abordar-lo de manera conjunta, sense difer猫ncies ideol貌giques, emmarcant l’acci贸 i els recursos dins d’un Pla Nacional de Prevenci贸 del Su茂cidi que estiga coordinat amb les comunitats aut貌nomes, ja que les compet猫ncies en mat猫ria de salut, en l’脿mbit social i en l’educaci贸 s贸n de la seua compet猫ncia禄.

Aquest pla, segons recull el text consensuat, ha d’intervindre en els diferents estaments, individual, familiar, comunitari, social, educatiu i sanitari, fer un seguiment personalitzat de les persones vulnerables, afectats i familiars i, a m茅s, mantindre una coordinaci贸 efectiva de recursos en l’脿mbit nacional.

Per a aix貌, des de la Diputaci贸 s’exigeix un Pla Nacional de Prevenci贸 del Su茂cidi que genere un marc per a la creaci贸 de plans auton貌mics i dotaci贸 pressupost脿ria suficient per a la seua posada en marxa i execuci贸. En aquest pla s’ha de recollir una millora real de l’atenci贸 prim脿ria, perqu猫 els seus professionals 芦s贸n els nostres referents m茅s pr貌xims en l’atenci贸 i seguiment dels processos de salut-malaltia que ens afecten al llarg de la vida i 茅s, per tant, un espai d’atenci贸 clau per a la prevenci贸 i detecci贸 del su茂cidi禄, recull el text.

En aquesta l铆nia, s’incideix en qu猫 茅s vital 芦cuidar especialment la qualitat dels serveis de salut mental, dotant-los de recursos humans i econ貌mics suficients, i revisant en profunditat el sistema d’atenci贸禄.

脡s fonamental a m茅s 芦con茅ixer i comprendre la conducta su茂cida禄, la qual cosa suposa comptar amb 芦investigadors i investigacions que oferisquen informaci贸 rigorosa i actualitzada al nostre moment hist貌ric i social, i que permeten desenvolupar models d’intervenci贸 plurals, espec铆fics i realment efica莽os禄.

A aix貌 s’uneix la necessitat de sensibilitzar i millorar la informaci贸 a la poblaci贸 general a trav茅s de campanyes de conscienciaci贸 promogudes per institucions p煤bliques, mitjans de comunicaci贸 i entitats socials. 芦Urgeix que s’implementen campanyes nacionals que minoren l’estigma social que acompanya a la malaltia mental i campanyes amb impacte centrades en la prevenci贸禄.

Paper dels mitjans de comunicaci贸

Altre aspecte destacat en el qual es fixa el text de la declaraci贸 institucional 茅s el paper dels mitjans de comunicaci贸, als quals s’anima a adoptar 芦pr脿ctiques de comunicaci贸 responsables en la informaci贸 sobre el su茂cidi, aix铆 com l’煤s responsable de les tecnologies de la informaci贸 i xarxes socials on urgeix elaborar un pla d’actuaci贸 en xarxes per a la detecci贸 preco莽 de risc dels m茅s joves i per a desenvolupar mesures d’intervenci贸 i ajuda adaptades a aquestes edats i als mitjans amb els quals es comuniquen禄.

Hui el su茂cidi, segons les dades oficials, ja 茅s la primera causa de mort entre joves de 15 a 29 anys al nostre pa铆s. Les estad铆stiques de 2021 apunten a quasi 4.000 morts oficials per su茂cidi a Espanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.