fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 transferir脿 de manera immediata 11,2 milions d’euros als ajuntaments a trav茅s del Fons de Cooperaci贸, el doble que en 2020

La Diputaci贸 de Castell贸 transferir脿 de manera immediata 11,2 milions d’euros als ajuntaments a trav茅s del Fons de Cooperaci贸, el doble que en 2020

El president Jos茅 Mart铆 anuncia que el diputat d’Hisenda, Santiago Agust铆, ha signat hui l’ordre de pagament perqu猫 els ajuntaments guanyen en liquiditat i capacitat de gesti贸.

El president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆, ha anunciat que el diputat d’Hisenda, Santiago Agust铆, ha signat en el mat铆 de hui l’ordre de pagament que faculta a la instituci贸 a transferir de manera immediata als ajuntaments de la prov铆ncia els 11,2 milions d’euros amb els quals enguany contribueix al Fons de Cooperaci贸 Municipal de la Comunitat Valenciana. 脡s important destacar que es tracta d’un fons creat per la Generalitat Valenciana al qual la Diputaci贸 en 2020 es va adherir per primera vegada en la hist貌ria, aportant 5,6 milions d’euros, la mateixa quantitat que el govern auton貌mic. En 2021, la instituci贸 ha decidit doblegar l’aportaci贸 fins a situar-la en 11,2 milions d’euros, la qual cosa implica que sumant els 5,6 milions d’euros que novament aportar脿 la Generalitat Valenciana, en el present exercici els ajuntaments de la prov铆ncia rebran per aquesta via un total de 16,8 milions d’euros.

Jos茅 Mart铆 ha explicat que “donada l’excepcionalitat del moment”, la Diputaci贸 de Castell贸 ha decidit doblegar l’aportaci贸 al Fons de Cooperaci贸 Municipal “perqu猫 el que ara procedeix 茅s fer costat als ajuntaments perqu猫 puguen ajudar les ciutadanes i els ciutadans a afrontar les conseq眉猫ncies de la crisi originada per la pand猫mia de la Covid”. Del que es tracta 茅s de qu猫 “disposen de major liquiditat i capacitat de gesti贸”.

Per part seua, el diputat d’Hisenda, Santiago Agust铆, s’ha referit “al car脿cter incondicionat i no finalista del fons, que es regeix pels principis d’objectivitat, transpar猫ncia i equitat, i que contribueix a dotar de m茅s autonomia als ajuntaments, que podran destinar aquests recursos al desenvolupament general de les seues compet猫ncies, sense que existisca obligaci贸 d’associar-los a un objectiu o vinculaci贸 concrets”.

El president Mart铆 ha recordat “l’esfor莽 sense precedents que est脿 realitzant Diputaci贸 en el present exercici, en el qual hem posat en marxa #ReactivemCastell贸, un pressupost que aconsegueix els 183 milions d’euros i que inclou aportacions als ajuntaments de prop de 40 milions d’euros en transfer猫ncies directes a trav茅s de diferents fons com el Pla Resistir de la Generalitat, Fons de Cooperaci贸 Local, #ReactivemEmpreses, #ReactivemObres, Pla 135 y el Fons de Despoblaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.