fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 traspassar脿 a la Generalitat el segon trimestre de l’any el centre de recepci贸 menors de Penyeta Roja

La Diputaci贸 de Castell贸 traspassar脿 a la Generalitat el segon trimestre de l’any el centre de recepci贸 menors de Penyeta Roja

La instituci贸 provincial treballa per a reubicar als 30 funcionaris vinculats al servei, que seguiran sota el paraigua de la Diputaci贸.

La Generalitat Valenciana assumir脿 a partir delsegon trimestre de l’any 2020 el centre de recepci贸 de menors que fins hui gestionava la Diputaci贸 de Castell贸 en el complex socieducatiu Penyeta Roja. L’objectiu, com destaca la vicepresidenta de la instituci贸 provincial i responsable de l’脿rea de Benestar Social, Patricia Puerta, 茅s “deixar d’assumir una compet猫ncia impr貌pia que tenia la Diputaci贸 i que el servei compte amb tots els preceptes legals i de seguretat jur铆dica en benefici dels menors”.

Es tracta d’un pas fonamental dins de l’estrat猫gia de l’actual corporaci贸 provincial, que des de la incorporaci贸 de l’actual equip de govern el mes de juny passat ha centrat la seua mirada en l’脿rea social i en la seua necess脿ria regularitzaci贸. “La Diputaci贸 no t茅 compet猫ncia en aquesta mat猫ria i era alguna cosa que urgia resoldre”, assenyala Patricia Puerta, qui vol posar en valor “l’esfor莽 que s’ha realitzat per a donar la millor eixida a aquesta situaci贸 an貌mala”.

La vicepresidenta, aix铆 mateix, destaca el treball colze colze amb la Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives per a buscar la soluci贸 m茅s adequada, tant per a totes dues administracions com per als menors, pendents en tot cas de l’ofici que ha de remetre l’administraci贸 auton貌mica per a continuar avan莽ant.

La informaci贸 de tot el proc茅s iniciat aquests mesos ha sigut constant, amb reunions amb les organitzacions sindicals i l’脿rea social, aix铆 com la de recursos humans, per a poder concretar els passos a donar. Aix铆, la conselleria est脿 ultimant tot el treball en el centre de recepci贸 Verge de Lled贸 de la conselleria en la capital de la Plana, instal路lacions en les quals reubicar脿 als joves. “Del que es tracta 茅s que per als menors el canvi siga el menys traum脿tic possible”, destaca Patricia Puerta.

Plantilla

De manera paral路lela, la Diputaci贸 treballa en la recol路locaci贸 de tota la plantilla de funcionaris que treballa en el centre de recepci贸 de menors de Penyeta Roja, que es quedar脿 en la instituci贸 provincial, “tal com era el seu desig”, explica la vicepresidenta.

En aquest sentit, en els pr貌xims dies es realitzaran diverses reunions amb les caps de cada servei del complex per a “posar damunt de la taula tot el mapa de la situaci贸”. Aix铆, tot el personal funcionari, unes 30 persones, “ser脿 reubicat en la mesura de les possibilitats en altres 脿rees de Penyeta Roja i, tamb茅, en altres llocs de treball que contemplen les seues mateixes categories”. Per a aix貌, s’est脿 realitzant un complet estudi per a veure la millor de les solucions, que inclouen formaci贸 per al personal en el cas d’aix铆 ho necessiten.

La transpar猫ncia est脿 marcant tot el proc茅s ja que, al marge de les reunions amb els sindicats, dijous passat 13 de febrer la vicepresidenta de la Diputaci贸 es va reunir amb tots els treballadors i treballadores del centre en Penyeta per a “explicar-los de primera m脿 la situaci贸”, en la qual es va informar a m茅s que, per q眉estions legals, 茅s inviable continuar comptant amb els interins que treballaven en el centre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.