fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació situa el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola entre els millors amb motiu del seu 20è aniversari

La Diputació situa el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola entre els millors amb motiu del seu 20è aniversari

L’atractiu programa inclou l’estrena de Otelo i dues obres de gran èxit com Cyrano de Bergerac i Jácara de Murris.

La Diputació de Castelló ha fet un gran esforç este any per situar al Festival de Teatre Clàssic de Peníscola en la primera posició del circuit nacional amb motiu del seu vintè aniversari. I per a això ha programat un atractiu programa que inclou el gran al·licient de l’estrena absoluta de Otelo, una obra que estan esperant els grans afeccionats espanyols.

Tant Vicent Sales, vicepresident primer de la Diputació, com Carlos Benlliure, organitzador del festival, han destacat que este programa està entre els millors que es podran gaudir este any en tota Espanya i, a més, en un escenari tan màgic i singular com el Castell de Peníscola.

“La Diputació ha incrementat fins als 150.000 euros la inversió en la vintena edició del Festival de Peníscola per posicionar la província dins del circuit de teatre clàssic més prestigiós. Gràcies a això podem presentar avui un cartell de qualitat, al nivell dels grans festivals nacionals”, ha assegurat Salis.

Al costat de Otelo, Benlliure ha destacat dues obres que s’han estrenat a escala nacional i que estan tenint molt èxit. Es tracta de Cyrano de Bergerac, amb el reconegut actor José Luis Gil com a protagonista, i Jácara de Murris.

Sales ha incidit que “els clàssics, el llegat del Barroc i, especialment, el del Segle d’Or espanyol, troben en este Festival el marc idoni per actualitzar-se, reposar-se, reviure’s i seguir estant present, any rere any, en l’escena contemporània nacional i internacional. Este any el Festival celebra la seua vintena edició i està consolidat ja com una cita ineludible per als amants del teatre clàssic, amb plens complets en totes les representacions, no en va, se celebra en un escenari que ho converteix en una experiència única”.

El vicepresident ha assegurat que amb iniciatives com esta “potenciem el turisme cultural amb una oferta de teatre clàssic a qualsevol capital europea, a l’abast de tots en un escenari singular; posicionem Castelló dins del circuit nacional de teatre clàssic més prestigiós; i vam crear orgull de pertinença i augmentem el prestigi cultural del nostre territori”.

“El Pla Director del Castell de Peníscola és el full de ruta per treure el màxim profit al principal enclavament turístic de la província de Castelló, tenim en esta fortificació una oportunitat única per incrementar el valor dels nostres pobles i la rendibilitat del sector turístic i cultural”, ha assenyalat.

La programació va des de l’obertura del festival el pròxim 6 de juliol, fins al tancament del mateix el diumenge 30 de juliol amb Cyrano de Bergerac. Entre mitjanes, vuit obres de teatre i nombrosos espectacles als carrers que convertiran a Peníscola i tota la província en l’epicentre del turisme cultural nacional. Tota la informació i la compra d’entrades es pot realitzar a través de la web castillodepeniscola.dipcas.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.