fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 finalitza amb la Fundaci贸 del Provincial un biobanc que suposa un avan莽 hist貌ric en la recerca oncol貌gica a Castell贸

La Diputaci贸 finalitza amb la Fundaci贸 del Provincial un biobanc que suposa un avan莽 hist貌ric en la recerca oncol貌gica a Castell贸

La diputada Nieves Mart铆nez es reuneix amb la directora cient铆fica del biobanc i la directora de la Fundaci贸 per a coordinar el treball.

La Diputaci贸 de Castell贸 ultima amb la Fundaci贸 de l’Hospital Provincial l’engegada del biobanc com un avan莽 hist貌ric en la recerca oncol貌gica que es realitza a Castell贸, despr茅s d’haver lliurat tota la documentaci贸 requerida per la Generalitat per a tramitar eixa autoritzaci贸 en compliment del RD 1716/2011. A莽貌 permetr脿 millorar el diagn貌stic i planificar tractaments m茅s eficients en la prov铆ncia de Castell贸.

Aix铆 ho ha explicat la diputada provincial, Nieves Mart铆nez, despr茅s de la reuni贸 que ha mantingut amb la directora cient铆fica del Biobanco, Susana Ors, la directora de la Fundaci贸, Ana Bouch茅, i la t猫cnic contractada des de maig de 2017 des de la Fundaci贸 Hospital Provincial, Marta Meli谩, per a esta fi. Aix铆 s’avan莽a en la iniciativa impulsada per Javier Moliner, president tant de la Diputaci贸 com de la Fundaci贸 de l’Hospital Provincial.

“Est 茅s un important pas tant per al biobanc com per a la Fundaci贸 per la fi investigadora sobre el c脿ncer que a莽貌 contempla. Moliner ha incidit a potenciar la recerca per a millorar l’efici猫ncia contra el c脿ncer dels castellonencs”, ha explicat la diputada. Nieves Mart铆nez ha assegurat que “des de la Diputaci贸 de Castell贸 impulsem esta labor que entenem que 茅s clau per a seguir prestant millor qualitat en els tractaments i anar guanyant-li esta batalla al c脿ncer que tan afecta desgraciadament a les fam铆lies de Castell贸”.

Enfront de les retallades que est脿 fent la consellera Carmen Munt en l’Hospital Provincial, provocant la fugida d’alguns dels millors especialistes i una pitjor atenci贸 als pacients amb majors llistes d’espera, Javier Moliner ha insistit a potenciar la recerca en els tractaments oncol貌gics, alguna cosa en el que est脿 invertint la Diputaci贸 de Castell贸 a trav茅s d’una Fundaci贸 en la qual no inverteix gens la consellera Munt.

Cal tenir en compte que el banc de tumors del CHPCS, l’煤nic de la prov铆ncia, compta amb m茅s de 4.000 mostres que a partir de l’activaci贸 d’este biobanc podran ser usades en projectes de recerca per a avan莽ar en el diagn貌stic i tractament del c脿ncer.

El seu responsable, Susana Ors, explica que “la finalitat del biobanc 茅s arreplegar, emmagatzemar i distribuir mostres biol貌giques de qualitat de pacients oncol貌gics, perqu猫 puguen ser utilitzades en recerca biom猫dica i aix铆 potenciar la recerca realitzada tant pels serveis assistencials del centre com per altres grups de recerca externs”

En paraules de la diputada Mart铆nez, “est 茅s el comen莽ament d’una important traject貌ria d’excel路l猫ncia en recerca amb la finalitat d’investigar nous f脿rmacs antitumorals i descobrir nous gens involucrats en el desenvolupament del tumor, amb un objectiu clar: millorar la vida del pacient oncol貌gic i millorar el nostre futur enfront del c脿ncer”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.