fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació forma a 1.700 persones per a salvar vides amb el seu innovador Programa Provincial de Desfibril·ladors

La Diputació forma a 1.700 persones per a salvar vides amb el seu innovador Programa Provincial de Desfibril·ladors

El Govern Provincial ha convertit la província en el primer territori cardioprotegit amb 200 dispositius en 126 municipis.

La Diputació de Castelló ha conclòs ja la formació a 1.700 persones en tota la província per a salvar vides a través del seu innovador Programa Provincial de Desfibril·ladors ‘Castelló, Territori Cardioprotegit’ que ha convertit a la província de Castelló en el primer territori cardioprotegit. La formació, que s’ha realitzat a castellonencs procedents de xicotets i grans municipis, ha servit perquè ja en tot el territori provincial es puga fer ús dels 200 desfibril·ladors que la Diputació ha distribuït en els 126 municipis que s’han adherit a la iniciativa.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que “estem molt satisfets amb el boníssim acolliment que ha tingut esta iniciativa que ja ha salvat la seua primera vida en la província. Amb esta formació tornem a igualar les oportunitats de tots els municipis castellonencs i assegurem el millor ús d’estos desfibril·ladors per a poder seguir donant bones notícies als nostres pobles”.

Les sessions s’han impartit en les diferents comarques de la província així com en les mateixes instal·lacions de Noves Dependències de la Diputació de Castelló, lloc este que ha servit per a centralitzar la formació als municipis més grans de la Plana.

La mateixa diputada d’Acció Social ha participat en estes sessions, de les quals ha detallat que “amb una durada de dues hores i mitjana, estes classes han demostrat de forma pràctica com hem d’utilitzar els desfibril·ladors i realitzar el massatge cardíac per al seu òptim funcionament. Ha sigut especialment il·lustrativa i didàctica l’explicació dels passos a seguir quan es produeix una urgència d’este tipus, per a saber com comportar-nos fins que arriben els serveis mèdics a atendre el cas. I és que reduir el temps de reacció en estos casos és fonamental per a salvar vides”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.