fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació ha restaurat el Forn de Dalt i la Torre de la Presó de Benassal perquè lluïsquen amb la Llum de la Memòria

La Diputació ha restaurat el Forn de Dalt i la Torre de la Presó de Benassal perquè lluïsquen amb la Llum de la Memòria

Ha invertit 200.000 euros a través del Servei de Restauració per a recuperar estos emblemes dels segles XIV i XVI.

La Diputació de Castelló ha culminat els treballs de restauració de la Torre de la Presó (segle XIV) i del Forn de Dalt (segle XVI) perquè alberguen a partir d’este divendres la segona edició de la Llum de la Memòria. Perquè lluïsquen en la seua màxima esplendor i els milers de visitants que s’espera puguen gaudir de les exposicions en el seu millor entorn, el servei de Restauració ha escomés els treballs amb una inversió de quasi 200.000 euros.

En concret, el Forn de Dalt és un forn construït entre els segles XV i XVII. El vicepresident primer i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que “les seues àmplies naus, separades per pilastres i arcs de mig punt de carreus, els converteixen en alguns dels edificis més monumentals de la província de Castelló”.

Els principals treballs de restauració han consistit en la renovació completa de la coberta, amb la substitució de totes les bigues de fusta existents; també una solució de cobertura per a la zona del forn, on les llums de major dimensió requeriran una solució més tècnica; a més, s’ha procedit al sanejament i augment d’altura de les façanes de maçoneria en el carrer de la Mola, per a reconstruir el pas de ronda existent en la muralla medieval; també s’ha escomès l’eliminació en este carrer de l’accés existent, pel que els únics accessos quedaren pel carrer Pilar; alhora que s’ha procedit al canvi de fusteries i ampliació d’un buit en la façana secundària.

Cal tenir en compte que la Diputació de Castelló omplirà Benassal, a partir del divendres, amb una excel·lent mostra de l’inesgotable patrimoni històric, cultural i religiós que atresora la província a través de l’ambiciosa iniciativa cultural La Llum de la Memòria. Un total de 18 peces d’art sacre recuperades pel Servei de Restauració del Govern Provincial convertiran durant els pròxims mesos el Forn de Dalt i la Torre de la Presó en la seua llar per a “fer de la nostra història i llegat una font inesgotable d’oportunitats turístiques i econòmiques per a la comarca”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.