fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 i la Generalitat demanen que ning煤 es pose en carretera per a veure la neu per a no complicar el treball dels bombers i col路lapsar les vies

La Diputaci贸 i la Generalitat demanen que ning煤 es pose en carretera per a veure la neu per a no complicar el treball dels bombers i col路lapsar les vies

La Generalitat comunica als departaments de carreteres de les tres diputacions valencianes que s’est脿 treballant per a aconseguir m茅s maquin脿ria per a fer front a la borrasca Filomena.

El diputat provincial de Carreteres, Santi P茅rez, ha assistit a primera hora de hui a una reuni贸 telem脿tica convocada pel secretari auton貌mic de Seguretat i Emerg猫ncies, Jos茅 Mar铆a 脕ngel, amb els responsables de carreteres de les diputacions de Castell贸, Val猫ncia i Alacant, per a coordinar els treballs del govern auton貌mic i les tres corporacions provincials davant l’intens episodi de nevades pel que travessa la Comunitat Valenciana per la irrupci贸 de la borrasca Filomena. Tamb茅 ha participat la directora general d’Obres P煤bliques, Transport i Mobilitat Sostenible de la Generalitat, Roser Obrer.

En el transcurs de la reuni贸, en la qual s’ha efectuat una valoraci贸 molt positiva de l’encomiable treball desenvolupat en les 煤ltimes hores pels operaris del Consorci Provincial de Bombers en les carreteres de les comarques de Castell贸 sota la direcci贸 del diputat Abel Ib谩帽ez, s’ha realitzat una crida a la ciutadania perqu猫 romanga en les seues llars i no es fa莽a a la carretera si no 茅s estrictament necessari. En aquest sentit, el diputat de Carreteres de la Diputaci贸 de Castell贸, Santi P茅rez, ha insistit que “ara no 茅s el moment d’eixir a veure la neu, perqu猫 ens enfrontem a un episodi de nevades en cotes inusualment baixes durant tot el dia de hui i que tindr脿 continu茂tat dem脿”. El diputat sost茅 que “hem de quedar-nos a casa per responsabilitat, perqu猫 no podem afegir noves dificultats a un treball com el dels bombers, que de per si mateix resulta especialment complicat”. Segons explica, “agafar el cotxe seria temerari i nom茅s contribuiria a col路lapsar les carreteres i generar el caos”.

El secretari auton貌mic de Seguretat i Emerg猫ncies ha explicat als responsables de carreteres de les tres diputacions que la Generalitat Valenciana est脿 treballant per a posar a la disposici贸 dels diputacions m茅s maquin脿ria perqu猫 puguen actuar en les seues carreteres i per a facilitar l’acc茅s a granges i explotacions ramaderes.

Ser脿 material que s’afegir脿 al que ja contempla el dispositiu activat pel Consorci Provincial de Bombers de Castell贸, que compta amb 200 efectius humans diaris, 18 m脿quines llevaneu, 8 vehicles de sal, 30 vehicles auxiliars, una moto de neu de rescat i un All Terranin Vehicle dotat amb erugues per a rescat.

Dem脿 diumenge se celebrar脿 a primera hora una altra reuni贸 de coordinaci贸 similar a la de hui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.