fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 i l’UJI premien a estudiants dels programes ‘Impuls Rural’ i ‘Talent Rural’ pel seu esfor莽 i treball

La Diputaci贸 i l’UJI premien a estudiants dels programes ‘Impuls Rural’ i ‘Talent Rural’ pel seu esfor莽 i treball

Els diputats de Desenvolupament Rural i Promoci贸 Econ貌mica, Santi P茅rez i Pau Ferrando, han valorat positivament la resoluci贸 de tots dos programes i manifesta el seu desig de continuar fomentant als estudiants pr脿ctiques i treball en l’entorn rural.

Continuant amb la seua aposta pel foment de l’entorn rural, la Universitat Jaume I (UJI) i la Diputaci贸 de Castell贸 han organitzat un acte de clausura per a premiar l’esfor莽 i l’aprenentatge d’estudiants participants en els programes ‘Talent Rural i ‘Impuls Rural’, als quals s’han entregat diplomes acreditatius de la seua participaci贸. A aquest acte han acudit el diputat de Desenvolupament Rural, Santi P茅rez, el diputat de Promoci贸 Econ貌mica, Pau Ferrando i la vicerectora d’Estudiantat i Comprom铆s Social de l’UJI, Inmaculada Rodr铆guez.

En l’acte, Santi P茅rez ha afirmat que tots dos programes ”formen part de l’estrat猫gia d’aquesta instituci贸 provincial contra la despoblaci贸”. Sobre aquest tema, ha subratllat que permeten ”acostar a estudiants amb un gran talent a municipis xicotets del nostre territori”. P茅rez ha explicat que un total de 16 estudiants han realitzat les seues pr脿ctiques en municipis rurals i ha manifestat el seu desig de ”continuar projectant aquests programes per a fomentar entre l’estudiantat pr脿ctiques i treball en l’entorn rural”.

S’han concedit sis beques de dos mesos als ajuntaments de Benlloc, Almed铆jar, Atzeneta, Caudiel, Todolella i la Jana. Al seu torn, 10 estudiants de magisteri s’han beneficiat d’aquesta beca, amb una inversi贸 total entre totes dues de 13.500 euros.

Per part seua, el diputat Ferrando ha agra茂t la participaci贸 de l’alumnat i ha remarcat que l’objectiu principal de la instituci贸 茅s ”dinamitzar l’entorn rural mitjan莽ant les sinergies que es creen entre el talent universitari que aporta l’alumnat i el saber fer de les empreses que desenvolupen la seua activitat en zones amb menys poblaci贸”.

A m茅s de ser commemorats, els estudiants participants han posat en valor tot l’apr茅s en aquests mesos en l’entorn rural, aportant experi猫ncies i solucions innovadores a uns certs desafiaments actuals que limiten el desenvolupament rural sostenible. Santi P茅rez ha assegurat que mitjan莽ant tots dos programes ”l’alumnat ha desenvolupat compet猫ncies transversals tan importants per al seu 猫xit professional com s贸n la iniciativa, l’an脿lisi cr铆tica o l’emprenedoria”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.