fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 instar脿 a la Generalitat a sumar-se al seu treball contra la despoblaci贸 de l’interior de Castell贸

La Diputaci贸 instar脿 a la Generalitat a sumar-se al seu treball contra la despoblaci贸 de l’interior de Castell贸

El Govern Provincial mant茅 el seu programa Repoblem com a eix estrat猫gic per generar oportunitats de futur en l’脿mbit rural.

El proper Ple de la Diputaci贸 de Castell贸 instar脿 a la Generalitat al fet que s’implique en la lluita contra la despoblaci贸 de l’interior de la prov铆ncia de Castell贸 que ha empr茅s el Govern Provincial amb tal de seguir impulsant les oportunitats de futur dels pobles castellonencs. Cal tenir en compte que el Govern Provincial liderat per Javier Moliner est脿 fent del seu programa Repoblem un eix estrat猫gic sobre el qual vertebra iniciatives des de totes les seues 脿rees de compet猫ncia, com per exemple Acci贸 Social, Esports, Desenvolupament Rural, Cooperaci贸 o Turisme, amb una inversi贸 estimada en 30 milions d’euros.

La diputada d’Acci贸 Social i Portaveu Adjunta, Elena Vicente-Ruiz, ha anunciat que “hem presentat una moci贸 que debatrem amb tots els grups pol铆tics en el Ple del dimarts 24 d’abril per dir-li a la Generalitat que la despoblaci贸 del nostre interior requereix major atenci贸 del nostre Govern Auton貌mic, de m茅s recursos, de m茅s idees que revertisquen en m茅s oportunitats per als nostres pobles. Nosaltres des del Govern Provincial estem posant tots els nostres recursos sobre la taula perqu猫 no volem perdre ni una de les 135 identitats de la nostra prov铆ncia, i esperem que la implicaci贸 del Govern de Ximo Puig siga conforme a les necessitats que tenen els nostres pobles”.

Cal recordar que el 86% dels pobles de l’interior de la prov铆ncia tinguen menys de 5.000 habitants i 19 d’ells menys de 100. En un de cada quatre pobles no neix un nen des de fa m茅s d’un any, i 49 municipis tenen una densitat menor a 10 habitants per quil貌metre quadrat, xifra molt inferior a la mitjana espanyola i valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.