fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 instar脿 a la Generalitat a cobrir la direcci贸 del Museu d’Art Rupestre de la Valltorta

La Diputaci贸 instar脿 a la Generalitat a cobrir la direcci贸 del Museu d’Art Rupestre de la Valltorta

El Ple provincial debatr脿 el dimarts una moci贸 que demana m茅s impuls a l’煤nic b茅 de la prov铆ncia declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO.

La Diputaci贸 de Castell贸 instar脿 a la Generalitat al fet que cobrisca la pla莽a directiva del Museu d’Art Rupestre de la Valltorta que es troba vacant des de comen莽aments de l’any 2016. A trav茅s de la moci贸 registrada pel Grup Popular de la Diputaci贸, el Ple provincial debatr脿 dimarts que ve 20 de febrer esta iniciativa mitjan莽ant la qual el Govern Provincial demana m茅s cura i reconeixement a tot el relacionat amb l’煤nic ben provincial declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO, les pintures rupestres del Parc Cultural de la Valltorta-Gasulla.

El vicepresident de la Diputaci贸 i portaveu, Vicent Sales, ha assegurat que “el nostre interior alberga un ben declarat Patrimoni de la Humanitat que mereix ser cuidat, protegit i dif贸s perqu猫 es consolide com un recurs cultural per貌 tamb茅 com un gran recurs tur铆stic per a la dinamitzaci贸 dels nostres municipis”.

脡s per a莽貌 que la moci贸 indica que entre les defici猫ncies pendents d’esmenar per part de la Conselleria de Cultura figura la cobertura de la pla莽a directiva del museu perqu猫 lidere un projecte que ha de posar en el lloc que es mereixen les pintures rupestres i els llocs on se situen per a contribuir a generar noves oportunitats en els municipis de l’interior de la prov铆ncia de Castell贸.

“A m茅s de ser un recurs cultural, les pintures rupestres s贸n un recurs tur铆stic i econ貌mic molt important per al present i el futur dels municipis en els quals es troben els abrics”, ha assenyalat Sales.

Aix铆, la moci贸 insta a m茅s a la Conselleria d’Educaci贸, Recerca, Cultura i Esports al fet que concedisca autoritzaci贸 als ajuntaments per a realitzar un servei de guia, que contribu茂sca a incrementar l’oferta existent i facilitar aix铆 un nombre major de visites als abrics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.