fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 mant茅 el seu comprom铆s amb la restauraci贸 del Palau de Betx铆 amb una nova inversi贸 de 216.000 euros

La Diputaci贸 mant茅 el seu comprom铆s amb la restauraci贸 del Palau de Betx铆 amb una nova inversi贸 de 216.000 euros

El Govern Provincial ha destinat des de 2014 un total de 371.000 euros a la recuperaci贸 d’este emblem脿tic edifici renaixentista.

La Diputaci贸 de Castell贸 mant茅 el seu comprom铆s amb la restauraci贸 del Palau Comtes de Ariza de Betx铆 en anunciar una nova inversi贸 de 216.000 euros corresponents a la cinquena fase del projecte de restauraci贸 de tan emblem脿tic edifici. El president de la Diputaci贸, Javier Moliner, ha subscrit este mat铆 el conveni de col路laboraci贸 amb l’alcalde de Betx铆, Alfred Remolar, a trav茅s del que s’articulen les actuacions a dur a terme en esta nova fase durant els anys 2017 i 2018.

I 茅s que el Govern de la Prov铆ncia est脿 present en aquesta gran actuaci贸 de recuperaci贸 patrimonial des del primer moment, ja que des de 2014 ha invertit 371.000 euros, amb el seguiment de totes les fases. Aix铆 ho ha destacat el president Moliner, qui ha assenyalat que “vam creure en este projecte, perqu猫 茅s un projecte dels quals fa poble, dels quals marca car脿cter per a un municipi. Entronca l’ess猫ncia del que suposa el car脿cter d’esta terra, tenir sempre present d’on venim i intentar aprofitar all貌 que forma part de la nostra hist貌ria per projectar-nos al futur. I aquesta obra representa l’ess猫ncia d’aix貌, de saber recuperar un patrimoni hist貌ric de tot Betx铆, per貌 tamb茅 un patrimoni hist貌ric que sentim com a propi tota la gent de la prov铆ncia i que ha de convertir-se d’ara endavant en un lloc on passen les coses importants del futur de Betx铆”.

脡s per aix貌 que el president ha posat l’accent en el suport incondicional de la Diputaci贸 amb la consecuci贸 d’aquests treballs. “Des del primer moment us vaig traslladar la meua convicci贸 que la Diputaci贸 havia d’estar al vostre costat, hem estat en totes les fases de la recuperaci贸 i us ajudarem fins al final, perqu猫 crec que una de les missions del Govern Provincial ha de ser aquesta, la d’intentar contribuir amb la nostra pres猫ncia a eixes coses que un poble per si mateix no pot escometre”.

Un treball de la Diputaci贸 al que cal sumar el treball t猫cnic que va realitzar per aconseguir l’1,5% cultural per part del Ministeri. “En este cas, hem tingut la sort de sumar a la nostra sinergia injeccions importants de diners com l’aportaci贸 del Ministeri a trav茅s de l’1,5% cultural, que ha estat molt benvinguda, com el seran les aportacions que puga fer la Generalitat o les noves que vengen del Ministeri, per貌 des del primer dia hem estat al costat de l’Administraci贸 que tirava del carro per col路laborar en all貌 que us resulte 煤til, i aix铆 seguir脿 sent”.

Per la seua banda, l’alcalde de Betx铆, Alfred Remolar, ha agra茂t el comprom铆s del Govern de la Prov铆ncia amb aquest projecte. “Agra茂sc p煤blicament a Javier Moliner al Govern Provincial la implicaci贸 que han tingut des del primer moment amb aquest projecte. El president va dir que estaria en totes les fases de la rehabilitaci贸 i aix铆 ha estat, cosa que des del poble de Betx铆, i aix铆 ho vull mostrar avui, agra茂m molt铆ssim”.

La cinquena fase de restauraci贸 que s’ha anunciat donar脿 continu茂tat a la recuperaci贸 de les depend猫ncies de l’habitatge de Pascual Meneu. En concret, en aquesta fase s’abordar脿 la intervenci贸 als espais de planta primera, aix铆 com l’adequaci贸 i consolidaci贸 de les cobertes de tot l’habitatge i part del claustre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.