Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació mostrarà el seu suport al sector citrícola com a emblema i orgull de la província de Castelló

La Diputació mostrarà el seu suport al sector citrícola com a emblema i orgull de la província de Castelló

L’Equip de Govern proposa una Declaració Institucional sobre la problemàtica del sector citrícola de la província.

La Diputació de Castelló mostrarà el seu suport al sector citrícola com a emblema i orgull de la província de Castelló. Així, l’Equip de Govern Provincial ha registrat avui mateix una proposta de Declaració Institucional sobre la problemàtica del sector citrícola perquè en el proper Ple del dia 18 de desembre la Corporació Provincial expressi el seu suport i defensa de totes les mesures encaminades a protegir i recolzar al sector citrícola castellonenc davant la problemàtica que estan sofrint els seus interessos.

El vicepresident primer i portaveu, Vicent Sales, ha assegurat que “des del Govern Provincial sempre estarem al costat d’un sector tan important per a la nostra província. Per això, amb esta iniciativa volem deixar patent el nostre suport a un sector clau de l’economia castellonenca, un sector que ha dit molt en el nostre passat i que té molt a dir en el nostre futur. El que volem és defensar el nostre patrimoni citrícola, un sector que és emblema de la nostra terra i identitat de les nostres arrels. Ens sentim molt orgullosos de com la citricultura és part fonamental de la nostra cultura, de la nostra identitat, i hem de defensar els seus interessos perquè seguisca sent una de les fonts d’ocupació i de riquesa més importants de la província”.

És per això que Sales ha incidit que “des de les administracions públiques hem de seguir lluitant per fer la citricultura més competitiva, i des del Govern Provincial tenim molt clar que així ho anem a fer amb tots els nostres recursos, com és amb l’impuls d’esta Declaració Institucional a la qual demanem que se sumeixen tots els grups polítics amb representació en la Corporació Provincial”.

Cal assenyalar que la campanya citrícola genera entorn de 60.000 llocs de treball a la província de Castelló, tant en el camp com en els magatzems i comercialitzadores. A més, el cultiu de cítrics suposa una extensió aproximada de 36.718 hectàrees del total de les 50.586 hectàrees de cultiu de regadiu que té la província.

Leave a Reply

Your email address will not be published.