fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació participa en les II Jornades Citològiques de Cerca i Rescat

La Diputació participa en les II Jornades Citològiques de Cerca i Rescat

La Diputació de Castelló, a través del Consorci Provincial de Bombers, ha participat en la realització de les II Jornades Citològiques de Cerca i Rescat que han tingut lloc avui divendres, i en la qual han participat rescatadors arribats de tota Espanya.

El Consorci ha prestat el seu suport organitzatiu i logístic per al desenvolupament de la jornada, desplegant un ampli dispositiu, en el qual han participat entre uns altres la Unitat de Rescat de Muntanya i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de la Diputació. Així mateix, ha instal·lat un Lloc de Comandament Avançant en les instal·lacions del Centre Provincial de Coordinació per a coordinar des d’allí tots els exercicis pràctics que s’han desenvolupat durant la jornada.

Les proves s’han realitzat simultàniament en les localitats de Nules, Borriol i Soneja, en llocs com a pedreres i fàbriques abandonades i preparades a aquest efecte. L’exercici consistia en un simulacre de rescat per a situacions com les derivades dels sismes. Es tracta d’esdeveniments que impliquen una gran pressió física i psicològica per als equips de rescat, per la qual cosa l’entrenament en aquest tipus d’exercicis resulta fonamental tant per als gossos com per als rescatadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.