fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 presenta la restauraci贸 de la Mater Dolorosa de l’escultor Adsuara en la Capella de la Sang

La Diputaci贸 presenta la restauraci贸 de la Mater Dolorosa de l’escultor Adsuara en la Capella de la Sang

Sales: “Vol铆em retornar tota la seua esplendor a la Dolorosa coincidint amb el 75 aniversari de la seua benedicci贸”.

La Capella de la Sang ha acollit esta tarda una emotiva presentaci贸. I 茅s que la Mater Dolorosa de l’escultor Juan Bautista Adsuara ha tornat al lloc al qual pertany despr茅s que el Servei de Restauraci贸 de la Diputaci贸 Castell贸 hagi finalitzat els treballs per netejar i restaurar esta imatge venerada tant a Castell贸 com en tota la prov铆ncia.

El vicepresident primer, Vicent Sales, ha participat en este acte conscient que “per als castellonencs no es tracta d’una imatge m茅s. Per aix貌, el Govern Provincial volia retornar a la Dolorosa tota la seua esplendor coincidint amb el 75 aniversari de la seua benedicci贸”. Esta escultura en fusta tallada i policromada pertany a la M.I Confraria de la Pur铆ssima Sang de Jes煤s i va ser realitzada per l’escultor castellonenc Juan Bautista Adsuara Ramos (1893-1973).

La restauraci贸 de la Mater Dolorosa ha consistit en una neteja suau de les policromies, la recuperaci贸 de p猫rdues de capes de preparaci贸 i pintura produ茂des per esgarrapades i abrasions degudes al culte que rep. Una de les intervencions realitzades ha consistit en la reposici贸 de part d’una pestanya, aix铆 com la neteja de restes d’adhesius i adequaci贸 dels ulls.

Leave a Reply

Your email address will not be published.